31. desember 2010

Godt Nyttår alle sammen!!

Ja folkens, da er årets siste dag her. Jeg går alltid med blandede følelser inn i det nye året, skjønner ikke hvorfor men årets siste dag har jeg alltid vært deprimert. Jeg har sittet mange nyttårsaftener alene, og det har ikke gjort meg NOE. Jeg skal være ærlig nå og si at jeg bare skjønner ikke hvorfor alle skal være så glade.. hvorfor egentlig.. hvorfor er denne dagen den dagen hvor alle skal feste og være så enormt glade? Od dette feires med alkohol??? Fordi vi blir et år eldre.. fordi vi får gråere hår og rynker?
JA, jeg lurer virkelig på hvorfor man skal være så glad denne dagen ? Eneste grunnen jeg kan komme på er at man er sammen med gode venner.
Mange er sikkert uenige med meg i dette, men dette er mine tanker om dette. Så jeg sender derfor en tanke til ALLE som sitter alene idag, alle som er deprimerte idag og alle andre dager. Alle som har alkoholiserte foreldre/barn/venner. Håper dere kommer dere igjennom denne dagen med fred i <3 deres.

Uansett så vil jeg jo føye meg i rekken og ønske dere alle et riktig Godt Nyttår !
Håper dere vil stikke innom bloggen min i 2011 også :)

30. desember 2010

Litt flere jentekaker :)

 Kake til tvillinger som elsker Hello Kitty Angelica og Athina.

                          To bestevenninner...

                          Min første Hello Kitty til Aurora...

                    Marie elsker Prinsesser..

            Mia ville ha pakkekake...


                        ..en til hello Kitty kake...

                                    ..og en til pakkekake til Nora..

Passion4baking

For dere som ikke allerede har vært der anbefaler jeg en tur innom hennes side.. hun lager kaker, hun lager middagforslag.. og alle er utenom det vanlige... Jeg har alltid elsket mat fra andre land, spesielt fra USA og hun har også mye derfra.

Hun elsker rosa, hun er nydelig i hjertet sitt og hun er bare råskjønn :) Hun har alltid noe pent å si til alle!!
sjekk ut for hun kommer med noe nytt hver dag så å si....
Du  kan også stemme henne frem som årets blogger HER

Det finnes mange flotte blogger og jeg vil prøve å anbefale de jeg liker selv å sjekke ut :)

Sjekk bloggen hennes HER

 Bildene er hentet fra bloggen hennes :)

Data idiot...

Av og til føler jeg meg som denne gamle dama som sitter der... frustrert og idiotisk... sveiver pekestokken rundt som om det hjelper meg noe hihi....jeg merker jeg er blitt eldre og mere redd for å bevege meg i dataverden... men idag har jeg fått til noe som jeg ikek trodde jeg skulle få til.. har fått hjelp av Anne Brith til å legge inn endel her, men jeg kan jo bare ikke være avhenging av andre hele tiden. Så idag prøvde jeg meg selv , OG JEG FIKK DET TIL :) Hærlig sier jeg bare .)

Plutselig ble verden et mye bedre sted å være :)...data verden i mitt tilfelle :)

Ha en HÆRLIG dag alle sammen :)


26. desember 2010

Ultra i Asker

Jeg var innom der på fredagen etter et legebesøk. Jeg stopper nesten alltid der for de har så mye som andre butikker ikke har. Jeg kunne nok gått der noen timer om jeg kunne....
Da jeg kom inn der så så jeg først at de hadde et megastort utvalg i muffinsformer...kjempebra tenkte jeg da.. 49 kr for 50 stk TROR jeg det var....
Må alltid stoppe i bakeavdelingen... jo der hadde de fått et mega bra utvalg av Cacas ( les: Wilton produkter)
muffinsformer, strø, sukkerkuler i mange farver, Icing i mange farver, farvesprayer, funcakes marsipan (250 gr) Wiltons pastafarver og noen andre ting..
Virkelig verd et besøk om du enten har Ultra i nærheten der du bor, eller stikk innom i Asker.

24. desember 2010

En riktig så god jul til dere alle sammen !!

Idag er det julaften , og jeg ønsker at mange barn som ikke har det så godt kan slappe av litt idag. Jeg håper foreldrene tenker seg om når det gjelder alkohol og andre ting.. la barna få ha en fin dag i dag. Jeg skal ihvertfall tenke masse på barn generelt idag!!

Med det ønsker jeg dere alle en riktig så God Jul !!

En liten julepakkekake måtte jo til :)


-->

19. desember 2010

Pepperkakehus for første gang...

da jeg vokste opp hadde vi aldri denne tradisjonen... så jeg kjøpte like godt 3 stk ferdig stekte på Kiwi da vi skulle ha 2 jenter på besøk i helga.
Planen var å steke selv, men etter en uke med sykdom så orket jeg rett og slett ikke.
Her er jentene i dyp konsentrasjon :

De var litt forsiktige med gotteriet da, enda jeg sa at det var bare å pøse på :) her er deres resultat :

her er mitt :) Før aller første gang på 45 år har jeg pyntet et hus... jaggu på tide :) Ny tradisjon nå ja!

11. desember 2010

Tinkerbell

Hello Kitty eller Tingeling ?? Joda, Hello Kitty er i utgangspunktet greit å lage, men jeg ville heller prøve på Tingeling... og slik ble denne :)

NAV kake

Marsipankake med vaniljekrem og bringebær. NAvs visjon og verdier.
Jeg bare eeeeeelsker disse bokstavutstikkerne.. alt blir så mye enklere :)

Oste fromasje kake med brownies bunn

Jeg er ikke glad i disse standard ostekakene, så ville prøve noe nytt så da jeg fikk sjansen ble jeg anbefalt denne. Oppskrifta finner du HER
Har dessverre ikke smakt den, men jeg skal absolutt lage den engang.

Nisse kake

Sjokoladekake :)
Synes han ble litt søt...

8. desember 2010

Sara Bernhard (lettvindte)

Fant denne på dagbladet...tenker jeg skal prøve disse snart...

Bunner: 500 g ferdig kransekakemasse
Trøffelkrem: 330 ml kremfløte
150 g kokesjokolade
Sjokoladeglasur: 100 g smeltet sjokolade
4 ss delfiafett

FREMGANGSMÅTE
Bunnen stekes ved 210 grader i ca. 7 minutter på midterste rille.
Trøffelkrem dag 1:
Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Trekk kjelen til side og rør i blandingen til sjokoladen er smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer, helst til dagen etter.
Bunn:
Kjevle ut kransekakemassen til den er ca. 1 cm tykk. Stikk ut små rundinger (bruk et smalt glass) og legg dem på stekebrett. Kransekakebitene skal bare være så vidt stekt. Avkjøles på rist.
Trøffelkrem dag 2:
Pisk opp blandingen. Legg en god skje med trøffelkrem på de små kransekakebunnene. Form kremen som spisse hatter ved hjelp av en myk smørekniv. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kaldt.
Sjokoladeglasur:
Smelt sjokolade over vannbad. Tilsett kokosfett for ? gj?re sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.

Tips: Smart å ha i fryseren, fordi de tiner på et øyeblikk!
Kilde: dagbladet.no

7. desember 2010

Eggeskall i bollen ?

Et tips er å ha alle eggene i en glassbolle eller et litermål, la det stå litt og eggeskall du har fått i synker til bunns...Når du heller eggene ut så vil eggeskallet bli igjen...
Men jeg liker dette tipset bedre :) :
Etter mye knekking av egg har jeg irritert meg at eggeskallet som havner i bollen sammen med egget er MEGET vanskelig å få opp... kniv.. skje ... gaffel... slikkepott ??? Joda trikset er så enkelt som; bruk eggeskallet til å ta den lille biten opp med.. funker som bare det og jeg baker gladere videre :)
egentlig skal jo ingen av delene skje ikke sant ? :) Men det gjør nå det da :)  


6. desember 2010

Mirjams sukkerbunn

Idag har jeg laget et sukkerbunn som er 35 cm bred og ca 10 cm høyt. Lagde en oppskrift til langpanne først, men så det ble for lite så slang inn en liten porsjon til... og dette ble resultatet :

5. desember 2010

Ventage kakefat fra England

Jeg surfet litt på en side fra England som selger kakeutstyr. Da fant jeg dette kakefatet. For min egen del så blir det for mye dill dall :) men jeg syntes det var flott uansett :)

Du kan kjøpe fatet og masse kakeutstyr HER

4. desember 2010

Idag skjer det endelig...

 Vi ...eller rettere sagt meg.. har ønsket en ny ovn i stua.. endelig skjer det etter å ha ventet på noen til å gjøre det. Det var lange ventetider hos de fleste firmaer, og siden Arne jobber på Maxbo fikk vi kontakt med en murer. Så idag skjer det, en sjarmerende polsk murer er her å hjelper oss :)    Her er den gamle ovnen ...
  ..og her er den nye :) Skal sparkles og males bak der da. Siden ovnen har en helt annen fasong måtte "me jukse lite" ... en vakker dag blir det nytt gulv også :)

3. desember 2010

Hjertekake til Mina


En bekjent av meg har en datter som elsker hjerter... så det ble en hjertekake til Mina 6 år .)

1. desember 2010

Adventstid... stakan er på bordet ...

..når kjærsten min er borte tenner jeg advents lys... jeg er ikke så nøye med å bare skal tenne 1 lys pr uke... kos med masse lys :) Det lilla telys glasset har jeg kjøpt på Nille.. må nok ha den som er høyere også :)

Cakeballs...

....er meget populært hos oss. Det er rett og slett sjokoladekake rester (eller hvit kake) som blandes med en smørkrem, man kan også ha i smakstilsettninger. Oppskrift finner du her