30. januar 2011

Christer 18 år

Christer er 18 år idag, Gratulere med dagen Christer. :) mamman ville ha en kake med Liverpool på , men det ble med en vri :) Han fyller tross alt 18 år :) Dessverre så var det spiselige bildet helt utørket, så det ble ikke pent oppå.
Kremkake med vaniljekrem og bringebær. Trekt med marsipan. Senga er Rice Crispys, endel modellering er sukkerpasta.

Lilly`s dåpskake 300111

En kollegas barnebarn ble døpt idag og hun ville ha en dåpskake. Hun fant et design som en kakvevenninne av meg har laget. Så dette er ikke min design .) Man kikker og finner inspirasjon på nettet, og noen ganger kopiere man av andre. :)

Kremkake med vaniljekrem og bringebær. Trekt med marsipan.

29. januar 2011

Postman Pat til Viktor

Ja da har jeg fått prøvd meg på denne figuren også :) Det var en veldig morsom kake å lage , men MASSE jobb. Det er som vanlig Annas sjokolade oppskrift og sjokoladefrosting som fyll. Bilen er trekt i MMF og resten er Sukkerpasta.
Enjoy :)


22. januar 2011

Litt flere kaker...

ble det denne helgen :)
Denne er laget av min amerikanske sjokoladekake med sjokoladekrem. Ganache over der igjen. Blomsten er laget i marsipan.

Den siste er ostefromasje kake... med brownies i bunn. Kjempegooooo :)

Akedag...

Idag har vi vært på jakt etter akebrett , endelig fant vi et da på G-sport.. 450 kr takk... europris var utsolgt...
men det var gøy å være litt barn igen, og pakken passet meg akkurat. Vi måtte jo leite etter en bakke og , først var vi mot Egge, for der skulle det være en.. så sa jeg mot Gullaug.. neida der var det da ingen sa sambo... jo sa jeg , de aka rett over gata for Kiwi på Gullaug.. vel, sambo mente han hadde rett, jeg mente jeg hadde rett.. og JEG hadde rett haha... :)

21. januar 2011

Isabel og Hello Kitty står på skøyter...

en kollegas datter skal feire bursdagen imorgen og pappan ville ha en HK (Hello Kitty) kake til henne, men han håpet jeg kunne ha noe med skøyter på... da måtte jeg tenke hvordan jeg skulle løse den.... å modellere HK er jo greit.. tenkte først ha bilde av noen skøyter på siden.. men den ble slik :)


Dette er Annas sjokoladekake, oppskriften finner du på www.kakefesten.com og sjokoladekremen er fra www.passion4baking.com. Trekt med sukkerpasta.

19. januar 2011

Jeg vil vise dere..

...noen flotte smykker. Disse er laget av en venn jeg har truffet igjennom kakebaking. Hun lager masse smykker basert på engler og englebarn. HER kan du se noen av smykkene hun har laget.Vi kjøpte et til min svigerinne som hadde bursdag i desember, hun har 7 barn og 1 barnebarn. Smykket ser du her :
Vi forandret litt på smykket etter at bildet ble tatt.. vi satte barnebarnet (det rosa) under alle barna (rett over hjertet) Synes det ble bedre da. Fikk desverre ikke tatt bilde av det.

Her ser dere noen andre bilder av smykkene hennes:


Bildene øverst ble litt små, men håper de er bedre på siden hennes :)
Bare å ta kontakt med Ellen om du vil kjøpe noen :) 

16. januar 2011

Dåpskake til Emma Victoria 160111

En kollega av meg lurte på om jeg ville lage en kake til dåpen til hennes første barnebarn, selvfølgelig sa jeg ja, og ble enda mer gladere da hun sa frie tøyler men den må være ROSA. Koser meg når jeg får lage rosa kaker, er det ikke rart ?? :O)

Så her her resultatet : 

Ble ikke så pent med den "kladden" bak der, men gjorde det i natt og tenkte bare ikke :)

Håper foreldrene også blir fornøyd , og Gratulere med dagen til Emma Victoria :)

Vaniljesukker og kakao... stoor forskjell!

Jeg fikk et tips av noen å bruke dette vaniljesukkeret...
...Og siden har jeg brukt det.
"Vaniljesukker med større innhold av ekte Bourbonvanilje. Gjenkjennes på sin særegne duft og aroma, originale smak og de sorte prikkene av ekte vanilje. En dypere mørk farge enn det som tidligere kjennetegnet vaniljesukker i det norske markedet" sitat slutt fra importørens hjemmeside.
I begynnelsen så var jeg usikker på å bruke det pga de sorte prikkene, men som kakejentene sier, det er et tegn på god kvalitet :)
Prøv det, du merker forskjellen! Fåes kjøpt på Meny og Ultra ihvertfall. Samme gjelder bakekakaoen under. Dyrere men verd det!
 Bakekakao bruker jeg denne..I Annas sjokoladeoppskrift som du finner HER, bruker jeg denne, men jeg bytter ut halvparten av bakekakaoen med nesquick. Da er den barnevennlig også :) Mener det er ca 34 kr for pakka, men jeg bruker den bare til baking. Ellers i kremer så bruker jeg vanlig kakao.

Happy baking :)

15. januar 2011

Idag er det bursdagen min...

Og det har vært en veldig koselig dag!!

Dagen har gått i ett siden vi valgte å ha familien til min samboer på middag i dag. Skulle hatt de i romjula, men da var det så mange som ikke kunne komme. Så da ble det skikkelig selskap i dag da.
Vi hadde kalvestek med mandelpoteter, fløtesaus og grønnsaker. Guttaboys elsker sjokoladepudding så den ordet Arne igår, jeg lagde riskrem igjen. Med min gode saus :) skal kose meg med rester imorgen, ingen tvil om det .)
Selvfølgelig ble det kake, jeg måtte lage en veskekake til meg selv og en mocca iskake med brownis bunn :) Nå er det sofaen en liten stund før jeg skal fortsette på dåpskaken til imorgen. En kollega har sitt første barnebarn til dåp imorgen.
Legger ut veskekaken i et annet innlegg :)
Takk for godt selskap og gaver og blomster, OG for bursdagssangen :) Tror ikke det er mange gangene jeg har blitt sunget for så det var veldig koselig :)
Ha en super kveld alle sammen og takk for at dere leser bloggen min :)

11. januar 2011

Ok, jeg ønsker meg...

noen flere armer og "meg selv" denne uka... Tiden flyr så enormt fort...

Kanskje jeg kan bestille denne lille blekksprutjenta??

Vi skal ha min samboers famile på besøk til lørdagen , som også er min bursdag. Vi blir ca 18 stk til middag...Jeg gleder meg masse til det...elsker å stelle istand selskaper, men har en liten tedens til å stresse litt .. da kommer samboeren min og nøster sammenhihi... vi skal ha kalvesteik med tilbehør , min gode riskrem med hjemmelaget bringebærsaus.. kommer kanskje oppskrift på denne etterhvert :)
Jeg har en dåpskake som skal pyntes, lage pynt, 30 roser og 30 andre blomster.. jeg har lyst å lage en veskekake til meg selv.. kaken er stekt.. sukkerpastaen er laget. Men rekker jeg alt dette... ??Jeg skal til tannlegen imorgen, på ettermiddagen har jeg en annen avtale, så hva får jeg gjort imorgen ?.. jeg skal også lage en iskake etter DENNE oppskriften fra Passion4baking til fredag. Fredag må dåpskaken være ferdig, regner med jeg er ferdig laaaangt på natt... veskekaka ?? hmmm jaja, vi får se...
Tror jeg trenger en ukes ferie etter denne uka :)
Kanskje en tur på denne stranda ?
Her var vi i september 2010 og vi drømmer oss tilbake hit dette året også. Poros vi hører du roper etter oss !!
Ha en flott uke alle sammen !

8. januar 2011

Dagen idag...

...har vært stille og rolig. Jeg sto opp tidlig for å pynte noen muffinser..
slik ble de...

.. og så har jeg baka horn igjen, denne gangen doblet jeg deigen siden vi syntes de ble veldig små sist. Og det ble jo litt flere da.
Min sambo er ute å spiller ishockey kamp så jeg har også tvèn for meg selv.. så nå skal jeg lukke pcèn og bare slapppe av .)
Kos dere masse på lørdagskvelden :)

5. januar 2011

Villa Perlesukker

Da er turen kommet til å presentere... Anne Brith Davidsen!!

Hun driver DETTE nettstedet som heter Villa Perlesukker.. er det ikke et søtt navn ?? :O)
 Jeg traff AB (som vi kaller henne ) vinteren 2009 da hun jobbet for et firma her i Drammen. Hun er fra nordnorge og nå har kjærligheten bragt henne sørover.
Først startet hun blogg, som ble meget populær. Nå har hun et eget nettsted. Hun har vist utrolig mange HTOèr  (How to do) som virkelig er verd en titt på. her lærer du masse !!
HER  finner du ut hvordan du lager disse..lekre ikke sant ??

... hun er en racer på "kukkis" og muffinser og selvfølgelig andre kaker. Den pipinga hun gjør er jeg imponert over...

Kos dere med å sjekke ut hva hun har laget :) 

3. januar 2011

Ønsker du å gå på kakekurs i Drammens området ?

... da må du sjekke ut DENNE hjemmesiden.
Mirjam er ei nydelig og kjempeflink kakedame jeg har blitt kjent med her i Drammen.
Hun lever av dette og har jobbet hardt for å greie det :) Hun er ekspert på bryllupskaker ! Se kakene hennes på hjemmesiden hennes.
Må vel innrømme at jeg skulle ønske jeg kunne gå på bryllupskakekurs hos henne.. så hadde jeg blitt mere sikker på meg selv .) Kanksje jeg får til det i løpet av 2011 :)

Se selv hvor nydelig hun er :) Glad for å ha henne som venn!!

2. januar 2011

Det lukter bakst i hele huset nå..

Jeg var innom endel blogger igår og da fant jeg oppskrift på horn.. Tenkte DET hadde vært deilig på morran... helt ferske horn :) Flaks så hadde jeg det jeg trengte så jeg satte igang.. oppskriften finner du HER

Nå skal vi avgårde å ake og spise middag hos et vennepar... nyte siste fridag før jobben starter igjen for fult.

Ha en nydelig søndag alle sammen !

1. januar 2011

Første dagen av 365...


Ja da er årets første dag snart over... jeg hadde en veldig koselig kveld igår og følte meg faktisk ikke særlig nedenfor og "hurra" for det :)

Idag har dagen blitt tilbringt på sofaen, foruten en liten stund vi hadde besøk av en herlig familie fra Latvia. Ble litt kaker og kaffe da :)

Det nye året starter rolig, men jeg tror og har en følelse at dette året vil bli ganske så travelt. Vi har mange planer om å reise i år. Vi håper at vi får til å reise til Las Vegas i 4 uker, så Poros i september, jentetur med kusinene til min samboer, Liverpool tur med ei jente som skal lære seg gangetabellen først :) En konfirmant i familien. Så hadde jeg skravert med rødt på kalenderen nedenfor så hadde den blitt ganske rød ja :)
Og jeg håper og tror det blir endel baking og at jeg blir flinkere og utvikler meg masse i dette året.
Drømmer vel om et lite kakekurs også :)

Nå er det natta snart her, dere får sove godt og nyte siste fridagen imorgen.

klem fra meg