26. februar 2011

Skater kake til Christoffer

En meget god kollega og venn av meg har en sønn som heter Christoffer og han er 7 år nå, hans største ønske var en skater kake, så da måtte vi jo prøve på det .)

040311. PS: I ettertid har en kakevenninne som også har sett på bildet ca 5 ganger før hun så det ; gjort meg oppmerksom på at det mangler en t i navnet hans, beklager masse Christoffer ! Men takk for lydmeldingene jeg har fått fra deg og dine venner, kjempekos å "høre" hvor mye dere likte kaka :) Ingenting er bedre for en kakeglad jentebaker :) 

Var litt utfordring å få figuren til å stå, men det ble en del tannpirkere som støtte. Man tager det man haver :)
Her er resultatet :)

Det er min favoritt, Annas sjokoladekake og sjokoladefrosting. Sukker pasta som trekk og figuren er også i SP.

24. februar 2011

Hjemmelaget Vanilje extrakt

Vanilje ekstrakt får man sjelden tak i her i norge, her går det mest i vaniljesukker. Essens får man kanskje tak i, men jeg vet ikke hvor... Jeg kjøpte med meg ekstrakt fra USA og det smaker godt når man har det i. Men dessverre blir det fort slutt på flaska :) Så da Manuela fra www. passion4baking.com viste oss hvordan fant jeg ut at jeg ville lage min egen.
Den er ikke ferdig ennå, men jeg vil tilføye bilder etterhvert som det nærmer seg.

This is what you do :)
Tomme flasker
vaniljestenger (mine er fra tørrleifs (32 for 1), Coop har også men der er det 2 stk for 27 kr
Vodka/rom 50 cl pr vaniljestangDa tar du vaniljestangen og deler i 2 , bruk en skarp kniv, men skjær deg for all del ikke .)
Du KAN skrape av frøene og ha i flasken, eller du kan la vær. Jeg har prøvd begge delene.
Her har jeg latt være å skrape.
Så del den i 2 igjen om du har små flasker.
Her er de på flaskene...
Og her er det fylt på vodka :)

Disse har nå stått en uke, og er allerede brun.


Jeg fikk en flaske rom som jeg bare hadde vaniljestanga rett på , den har nå stått i 3 uker og er allerede mye brunere.
Litt dårlig bilde, det var ikke så lett å ta slik at dere ser vaniljen i bunn.
Men nå skal disse stå totalt i 8 uker, de skal stå kaldt og mørkt. Mine står i gangen nede , jeg går forbi der hver dag og glemmer ikke å riste på flaskene 2-3 ganger i uka :)


Når du har begynt å bruke av ekstrakten kan du bare etterfylle jevnlig i flaskene. Husk å gjemme på de stengene du bruker til baking og ha de på flaskene :)

Jeg gleder meg ihvertfall til å begynne å bruke dette i bakverket :)
Lykke til :)

22. februar 2011

Rosa blomst...

Her ser dere vaniljekaken min, det ble en enkel pynt, men dekorativt allikevel :) Veldig enkel å lage blomst :)
For å si det som det er , dette var en testkake. Jeg har aldri brukt sjokolademousse i en kake, så dette måtte bare testes ut. Jeg var dessverre ikke heldig med moussen, sjokoladen var for varm, og jeg hadde ikke lest oppskrifta godt nok, så sjokoladen smelta kremen... jaja, man lærer så lenge man lever :)

Her er kaka :
 Og her ser dere inni...pga at moussen ble for tynn, så fløyt den litt ut på kantene og dermed ble det lite mousse noen steder i kaka. Men kaka smakte godt ifølge mine kollegaer... mitt testpanel :)
Her ser dere hvordan den er inni :
Sjokolademoussen fant jeg HER, jeg har et lag med bringebærsyltetøy også. Utenpå har jeg en vanlig smørkrem med vanilje. Trekt med sukkerpasta.

Happy baking :)

18. februar 2011

Manuelas Chewy Chocolate Chip Cookies

Jeg har alltid ELSKET Chocolate Chip Cookies, men har aldri likt at de er harde. Så da Manuela fra Passion4baking la ut denne oppskrifta MÅTTE jeg bare prøve den. Og den er GOOOOO :)
Jeg lagte oppskrifen, delte den i 2 og putta de i fryseren.

Du trenger:

500 g mel
1 ts. natron
1/2 ts. salt
226 g mykt romstemperert smør
450 g sukker
2 ss brun sirup
3 store egg
2 ts. vanilje extract/vaniljesukker (Tørrleifs)
340 g sjokolade

Bland smør,sukker og mørk sirup. Viktig at smøret er mykt. Mixes til krem aktig/ fluffy. 
Husk å stoppe mikseren noen ganger og dra ned det som ligger inntil bollen slik at alt blir mikset like godt. 
Tilsett 1 og 1 egg, og pisk til du ikke ser antydning til egget , MEN HUSK IKKE FOR LENGE! MAX 30 SEC. Tilsett vanilje ekstrakt ( som du også kan lage lett selv, jeg kan lage "oppskrift " på det) /vaniljesukker, anbefaler Tørleifs (kjøpe på Meny) da det inneholder ekte vanilje.  
Så blander du mel, natron og salt, siler det i smørblandingen og mixer sammen. 
Så tilsetter du sjokoladebitene. Her kan du enten hakke kokesjokolade eller melkesjokolade (nonstop er et alternativ også) eller du kan kjøpe sjokolade "chips" fra Meny. Jeg kjøper disse i USA fra Tollhouse ( som har egen oppskrift på disse jeg har brukt, men de blir harde kjeks) 
Et godt råd er at man deler deigen i 2, pakker inn i plastfolie. Frys den ene til du trenger noe å servere :)
L
Legg den andre i kjøleskapet til dagen etter. Når du skal steke de så lag kuler som er omtrent like store. Sett de i kjøleskapet i 10-15 minutter slik at de er kalde, da flyter de ikke så mye ut. Jeg gjorde ikke det, så mine fløyt ut og ble ikke så pene som Manuelas :) Mine ser du som første bilde, dette er Passion4baking sitt bilde :) 
Disse ser litt bedre ut enn mine, men jeg kan love deg at mine var chewy og gode på smak .)


Prøv selv :)11. februar 2011

Valentines kake

En venn av meg skal overraske sin Huldra med en kake til Valentines Day, så han gav meg frie tøyler, men ville ha et hjerte. Denne var klar i hodet mitt så å si med en gang han sa han gjerne ville ha en kake til de 2. Han er Latino og jeg tenkte på rødt og sort med en gang :)
Det er selvfølgelig Annas sjokoladekake, med Vanilla Icing som fyll. MMF som trekk. Det sorte er marsipan, og det er sukkerkuler rundt hjertet. Jeg er meget fornøyd selv :)

9. februar 2011

Kunstnerisk...

Stikkord til denne var.. vil bli forfatter... leser masse... elsker rosa... maler kunst... fotografere...

Annas sjokoladekake med VI , SP som trekk.

White, Red & Black

Dette er en vaniljekake, driver å tester ut forskjellige oppskrifter av vaniljekake. Fyll i denne er sjokoladekrem, jordbær, andre lag er vaniljekrem og jordbær. Vanilla Icing rundt hele kaka, så er den trekt med sukkerpasta.
Hun som skal ha denne elsker hester, musikk og hunder. Hun har en fast følgesvenn som heter Sussi, en nydelig labrador. Gratulere med dagen Hege, håper du liker kaka :) Hun har forresten en tvillingsøster, derfor 2 Hèr :) 


5. februar 2011

Navnefest kake

Oscar har navnefest idag, og her er kaken han skulle ha.  Datoen er datoen han ble født på :)
Det er Annas sjokoladekake, fyll er VI og Eggedosiskrem. Trekt med Sukkerpasta og pynten er i marsipan og sp. Hope you like it :)

4. februar 2011

Lina er 1 år i dag

Vi har en jente på praksisplass på jobben og hennes lille jente fyller 1 år idag. Så hun ønsket en liten kake som var rosa og med blomster :)
Dette er en vaniljekake, fylt med eggedosiskrem og jorbærsyltetøy. Dekket med VI (Vanilla Icing) og trekt med sukkerpasta. Enkelt dekorert med blomsterutstikkere.
Håper den smaker .)

3. februar 2011

Bamse

Jeg så en rosa bamse som en kakevenn av meg Elin Rajadurai hadde laget, fant ut at jeg skulle prøve meg på den. Det er vanskelig å sette igang og etterligne, men jeg synes det gikk bra. Jeg sliter litt med øynene til bamsen.. det er ikke lett å få sjarm i blikket... synes ikke jeg har greid det her, men forandrer seg forhåpentligvis når den kommer på kaka med andre farver. Om jeg får til skal jeg prøve å lage nye øyne imorgen...jeg har et kamera som ikke liker å ta bilde av små ting så dette er det beste bilde jeg fikk ut av kameraet.