28. april 2011

Lynet uten lyn :(

Tenk så kjedelig å være så stressa  (hun som skulle ha kaka sto å venta, og da ble det litt værre) at jeg glemmer å sette på Lyn på Lynet kaka???  Jeg ble skikkelig lei meg da jeg oppdaget det, prøver i hodet mitt finne ut hvordan jeg kan få sendt henne Lyn... kaka skal jo serveres imorgen, og hun bor i Bødalen... Jaja.. det får stå sin prøve.. ikke sikkert gutta ser det :)


You`ll Never Walk Alone...

Til en ihuga Loverpool fan.. som fyller 50 år.
Annas sjokolade kake med sjokoladevaniljekrem, hjemmelaget vaniljekrem, sjokolade fudge frosting og sukkerpasta :)

24. april 2011

Linneas Dåpskake 240411

Linnea er datter av min samboers kusine, så da de spurte om jeg ville lage kaken ble jeg kjempeglad :) Dåpskaker er morsomme kaker å lage. Man bruker lang tid til pynten, men gu så morro å sitte på kveldene og bare pusle litt med pynt. Hadde jeg kunnet kjøpt ferdige bunner hadde jeg gjort det, jeg er ikke SÅ glad i å bake, men man vil jo ha noe som smaker godt inni da :)
Denne er Annas sjokoladekake, Tingelings hjemmelagede vaniljekrem, kjøpt vaniljekrem med smeltet kokesjokolade. Sjokolade Fudge Frosting rundt og sukkerpasta som trekk. Denne gangen er all pynt også laget av sukkerpasta. Klossene er laget av Cereal Treats... nei... her heter det Rice Crispys :)

Her er resultatet :) Er ganske fornøyd selv da :) sleit litt med trekket fordi jeg kuttet meg i fingeren da jeg skulle kutte grønnsaker til middagen. Så det ble plaster, papir rundt og så plasthanske :)Heldigvis var all pynt ferdig :)
Gratulere med dagen Linnea :) Vi gleder oss til å følge deg og Isabelle i årene fremover :)
Klem fra oss !

13. april 2011

Mangt å velge i...

Når det gjelder vaniljesmak så var jeg bare klar over 1 boks jeg..i laaaang tid :) ... det var den vanlige blå boksen fra Freia. Men så begynte jeg å bake for fullt til venner og familie, og etterhvert plukka jeg opp at Tørrleifs Vailjesukker var bedre enn Freias sin. Så det er den jeg har brukt i langt tid, og jeg bruker bare den nå.
Jeg har også prøvd å lage min egen vaniljekestrakt. Den flaska som det er tatt av er laget av rum og vaniljestenger. Den andre har jeg laget av vodka og vaniljestenger.  Disse har nå stått i over 8 uker og er klar til bruk :)
Jeg har fulgt med masse på bloggen til Manuela (HER) og hun bruker mye vaniljestang. De jeg pleier å kjøpe er fra Tørrleifs også. Den koster 31 kr, men hos Coop har de 2 stk til 28 kr. Men jeg tipper det har med kvaliteten å gjøre også. Jeg har ikke prøvd å kjøpe på ebay, men jeg vet noen gjør det og.

Jeg har også prøvd vanilje ekstrakt og jeg har prøvd vanilje paste. Begge smaker godt i bakeverk :) De siste to har jeg bestilt på ebay.

7. april 2011

Jeg er med i en konkurranse, du har også en mulighet :)

 Jeg har meldt meg på en konkurranse og er med om å prøve å vinne dette :)


Jag tävlar hos Bakverk och Fikastunder om detta bak-kit!
Tävla du också! Tävlingen pågår t.o.m den 25 april.

du kan skrive deg på DENNE linken, om du har blogg linker du til den.


Lykke til :)

6. april 2011

Beater Blade

...har kjøpt meg Beater Blade til Kenwooden... eller må kanskje si det slik, Julie var så snill å bestille denne til meg fra Canada :)
Har du noen gang irritert deg over at f.eks smørkremen legger seg rundt kanten på bollen? At du må stoppe Kenwooden for å bruke slikkepotten ??? Veeeldig irriterende synes jeg !
Denne BB har gummi på siden som tar med seg alt rundt kanten...SMART ikke sant ?
Gleder meg til å få prøvd denne :)

5. april 2011

Kaketreff i Lier 040411

Vi fra kakefesten har blitt kjent med hverandre gjennom forumet, og vi synes det er veldig kosleig å treffes på kaketreff, vi farter litt rundt til hverandre og koser oss sammen, skravla går...ihvertfall om Blomst er med ( Joda hun heter Linda, men hun er blomsten vår :) ) Ble ikke så mye produsert fra meg, men jeg kosa meg glugg. Mirjam produserte noe enormt, hun er utrolig effektiv altså :)
Her ser dere noen bilder fra treffet.. jeg har et meget dårlig kamera, så beklager masse !!
Men dere ser jo hvem som er der da :)
 Mirjam og Anna i dyp konsentrasjon :)


 Julie og Mirjam :)


Belle og Blomst Spiser muffins :)  (Gabrielle og Linda)


Dette er rosen Anna laget for å vise hvordan hun gjør det med utstikkere. Nydelig hva ?

3. april 2011

små tips...

Jeg har lenge ønsket meg et slik ostefat , slik at når jeg pynter kaker så kan jeg sette det på fatet og det snurrer rundt.. slipper å komme borti kaka og lage hakk når jeg skal snurre fatet/brettet rundt :) Typisk meg skjønner dere :)
Så jeg var på Dags Marked på fredag, der hadde de til 149 kr... men jeg dro senere på kvelden til Ikea, og der hadde de til 39 kr Wooohoooooo :)
Som dere ser så har jeg kjøpt meg dummies... dette skal jeg trekke med Sukkerpasta, og pynte i litt forskjellige farver... er planen ihvertfall. Dette er smart om du ikke er helt sikker på hvordan du skal pynte kaka. Her kan du da prøve deg litt frem til hvordan du vil ha pynten på kaka :) Dette er 3 forskjellige str, slik at dere ikke tror de sitter fast ihverandre :)

Så fant jeg noe annet på Ikea jeg har lyst å teste ut... denne beholderen... tenkte jeg skulle legge de baketingene jeg bruker mest, moddelereingsverktøy, smoothere osv i denne og ha den på kjøkkenet. Jeg er megaflink til å rote så kanskje denne hjelper meg å holde orden... ??? Mon tro ? :)
Jeg har også kjøpt den store slikkepotten, den synes jeg er megabra... bollen på Kenwooden er veldig høy og hver gang jeg brukte den lille slikkepotten hadde jeg like mye på hendene som på slikkepotten.. nå slipper jeg det :) Jeg har derfor invistert i slikkepott nr 2 :)
La den grønne der slik at dere kan se forskjellen på lengden :)

1. april 2011

Kundesenterkake....

Fikk oppdrag fra en venn at hun ville gjerne ha med kake til sine kollegaer i sin avdeling. Spurte henne hva hun ønsket... noe som har med kundesenter å gjøre sa hun.. og jeg gikk i tenkeboksen, leita etter bilder på nettet.. INGEN callsenter kaker.... jaja... la ut på forumet at jeg trengte hjelp.. Silvia fra Nederland ( utrolig flink kakedame!!! ) kom med denne ideen... hun foreslo modellering av mennesker og hadde jeg vært raskere med forskjellige ting så hadde det kanskje blitt noe mer.. men når sant skal sies så synes jeg denne kaka ble bra slik den er. Jeg hørte på Anne Briths ord til meg: Less is More!! Ikke overpynt kakene... så jeg så på kaka og fant ut at denne er ferdig :)
Og Lise ble fornøyd :)
Samme ble vistnok kollegaene hennes :) "Beste sjokoladekaka" hun ene hadde smakt, fikk tilogmed mail med tilbakemeldinger. DET er morro det skal jeg si dere :)
Det er Annas sjokoladekake med hjemmelaget vaniljekrem, kjøpevanilkekrem med 2 plater sjokolade smeltet i, sjokolade Fudge frosting, og en blanding av marsipan og SP.
Skillevegger, bord, stol, tastaturer og skjerm laget i SP og marsipan.