29. august 2011

Mias kake...

Mia er datter av venner av oss og Mia ble 11 år igår, lørdag hadde hun jenter på overnatting.
Og kake måtte jo til da.
Mia har faktisk designet denne kaken selv hun :)
Hun ville ha med at hun liker speideren, sko, dans, musikk og badmington.
Dette er bildet hun sendte meg at slik ville hun ha kaken sin :)

Og her er da resultatet... litt dårlig med lys nå om dagen, men dette var det jeg fikk til :)
28. august 2011

Ishockey "gal" mann fyller 30...

Tom er en venn av oss, så hans samboer sendte melding om jeg ville lage kake til han. Jeg har surfet på nettet for inspirasjon, men fant ingenting... Så her har jeg funnet en ishockespiller i siluett... klippet han ut (først i papir, men det gikk galt..) i plast. Anbefaler det veldig da papiret har lett for å "tape" seg fast i marsipanen.
Ideen med 30 tallet kom etterhvert som jeg drev på med kaken. 
Han er ihuga Frisk Tigers fan så måtte jo ha det med.. her sleit jeg med bokstavene fordi sukkerpastaen fordi den var for fersk. Skulle brukt marsipan her. Men stresset tok meg :(
Jubilanten var fornøyd ihvertfall :)
Annas sjokoladekake med sjokoladefrosting :) sukkerpasta som trekk.


27. august 2011

Snekkeren som liker å ......

sove , handler denne kaken om. Denne snekkeren fylte 50 år sist uke, og vennen hans ville ha en kake til han.
Han ville at det skulle handle om denne snekkeren som liker å sove istedet for å jobbe, og teksten han ville ha på kaken var : "Gratulere med 18 års dagen.... hvis man regne med våkne tiden !!! " Litt skrivefeil her, men jeg skreiv det han skrev jeg... Burde kanskje ha rettet på det da.. :( ... men gjort er gjort.. :)
Selve kaken er min gode vaniljekake, sjokoladefudgefrosting og bringebær. Trekk i sukkerpasta. Dere ser det ikke så godt kanskje men den er marmorert.. Kaken ble hentet fra Skien :)
Snekkeren ligger på parkett gulv, men gidder ikke gjøre noe... .)23. august 2011

Babyshower kake til en kjendis...

Oh herlighet jeg er helt i hundre her.. en søster av denne damen som skulle ha denne babyshower kaken har nettopp vært her. Jeg hadde jo mine mistanker men , jeg kjenner ikke slekta så tenkte ikke mere over det. Historien kort fortalt er at Mirjam min kjære venninne fra HER sendte denne personen til meg fordi hun hadde det så travelt denne uken.
Hermine (søsteren til CM) gav meg helt frie tøyler, bare fortalte meg at det var en gutt.
Kaken er da til Celina Midelfart :) dette er SÅSÅÅÅ morro at dere aner ikke :)  20. august 2011

Bryllupsbåt ...

For ca et år siden fikk jeg en mail om jeg ville bake en lik båt jeg tidligere har laget. Personen skulle ha den i bryllupet sitt idag 200811.
Jeg har laget denne av en middels langpanne (litt mindre enn den som følger med ovnen) Det som er så synd er at man må skjære bort så mye for å få fasongen. Så alt avskjæret laget jeg cakeballs med kokos på og gav til henne.
Denne ble veldig høy, men jeg er alltid nervøs for at det ikke skal være nok kake , ender alltid opp med at de har masse kake igjen... lærer aldri :) Siden den ble så høy laget jeg litt sukkerpasta, marmorerte den og la rundt kaken. For å "korte" ned litt på høyden :)
Håndtakene laget jeg igår (heldigvis tørket de til idag ), skjermen laget jeg noen dager siden og sprayet den i spiselig sølv.


16. august 2011

En bursdagskake til Pål Kristian

Pål Kristian er nevøen min , jeg har 3 av de og dette er mellomste. Det er guttene mine det :)
da jeg spurte han hva slags kake han ville ha sa han TRANSFORMERS... omg tenkte jeg.. han sendte meg linker og jeg fikk helt hetta.. hadde bare 2 dager på å bake pynte og dekorere... sjekket litt på nettet og kopierte rett og slett ideen...Pål var fornøyd han .)
Ren sjokoladekake med sjokoladefrosting. Trekt i Sukkerpasta :)

15. august 2011

Andreas og Daniels dag 130811

Lørdag 130811 var vi Her på bryllupsfest for min samboers nevø Andreas og hans kjære Daniel.
Vi hadde en kjempekos kveld sammen med familen.
Ble ikke tatt så mange bilder men her er noen da .)

Fra venstre Marianne (tror jeg), Line (Arnes kusine) , tante Gerd og min kjære .)

Flotte rom, følte liksom gjenferdene i rommet .)...spesielt når air condition var på HAHA... her er det fetter Rune som snur seg :)

Her hadde de middagen med familens nærmeste .)

Bryllupskaken til gutta, den smakte faktisk godt, litt usikker på hva som var i den, men tror sukkerbunn og sjokolademousse med mmf (smakte slik ihvertfall)

Her skjære gutta opp kaken, de gikk iherdige til verks...den fremtidige legen tok raskt kontroll på sabelen .)
Andreas og Daniel.

Her er kaken jeg bakte til de. Sjokolade kake med bringebærmousse .) 

Lykke til med fremtiden Andreas og Daniel, vi er glade i dere <3

14. august 2011

Bryllup 130811 til Susanne og Terje

Nå er jeg ikke så nervøs for å lage bryllupskaker, nå er det litt lettere synes jeg. Spesielt når de ønsker sjokoladekaker :) Buden ville ha det enklest mulig, lille og Calla Liljer.
Det er sjokoladekake med bringebærmousse. Og ferske bringebær mellom lagene. Jeg laget denne selv til en bryllupsfest vi var i igår. Og jeg må si at det smakte godt. Forfriskende med sjokolade og bringebær :) Men mektig :)
Sleit litt med liljene, men vet nå at jeg skal bruke marsipan til detaljer. Sukkerpasta som er farvet har en tedens til å sprekke. I dont like...
Jeg sleit veldig med å ta bildene... der jeg pleier å plassere kakene mine hadde ikke plass til stativet, var redd den ville falle i gulvet så jeg turte ikke :)

Men her er resultatet ihvertfall :)
Toppen :
Bryllupstoppern hadde bruden lånt selv. Og dessverre hadde jeg kjøpt for stort drum til den øverste kaken :( Liljen bytta side etter at bildene ble tatt.


Dette er den mellomste kaken:


Her er den største:


Slik ble den på stativet...som sagt vanskelig å ta bilde av. Burde kanskje hatt hvit bakgrunn.

Bruden kom innom idag og leverte stativet. Hun var meget glad for resultetet, og det er jeg glad for :) Alltid nervepirrende .)  

7. august 2011

Natalies Baby shower

Da har jeg fått prøve meg på en baby shower kake til .) Jeg synes de er så morsomme å lage.
Jeg har ikke alle formene til denne , men snille Mirjam lånte meg den store fotballformen. De 2 små er også en liten ballform som er i 2 deler, setter man de sammen blir det en ball .) men jeg tror nok jeg skal skaffe meg den store jeg, smart å ha til mye :)
Her har jeg smurt opp alle delene, trekt puppene med hudfarvet sukkerpasta. Vanskelig å få rett fordi det fuktige været så svettet den ganske fort og da kunne jeg ikke jobbe med den.Som dere ser er den blank :)  Så trekte jeg magen i blått. Rufflene har jeg laget med hjelp av grillpinner, første gang jeg prøvde dette :)
Jeg ble fornøyd med resultatet ihvertfall :)

6. august 2011

Kake med båt..

Fikk forespørsel om jeg ville lage en kake med en spesiell båt på... tenkte masse på hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg fant en plastikk båt på Nille, kosta meg 10 kr .) Rev av toppen og fylte med marsipan. Skjærte ut for å ha plass til stoler osv. Lot den tørke noen dager før jeg fortsatte med å gi den tilbehør.
Kaken inneholder bringebærmousse, sjokoladekake selvfølgelig .) med sjokoladeganashe og sukkerpasta.
Prøvde å lage bølger, ble vel ikke helt slik jeg så for meg men...

Nesten så jeg gleder meg til dette fuktige været er over, det er slitsomt å bake kaker. Til og med sukkerpastaen svetter :(

Da kaken ble hentet var det striregn og fuktig, så skjermen foran knakk jo selvfølgelig. Så jeg måtte bruke gelatinplater får å lime på. Håper bare det gikk bra da kaken skulle transporteres et stykke. 

3. august 2011

En liten prøvekake til et bryllup..

Skal lage en bryllupskake den 13 august, og hun hadde lyst å smake kaken vi hadde blitt enig om å lage.
Det blir en sjokoladekake med ferske bringebær og bringebærmousse. Sjokolade ganashe over sleve kaken før jeg trekte den med sukkerpasta.
Den er litt lik denne men jeg har forandret på denne bare for å prøve meg litt. Liljen ble laget i full hast vel og merke .)
Det har vært veldig varmt i det siste og det er ikke lett å lage kaker da, særlig når det er fløte innblandet .)
Fikk ihvertfall gode tilbakemeldinger på smaken. Og det er jo bare så deilig når noen liker det du lager, både på smak og utseende :)

1. august 2011

Baby shower.........ny trend i Norge ?? ....Here to stay ?Ja det er mange tradisjoner vi "hermer" etter fra USA.. og som en ihuga USA "fæn" så elsker jeg jo dette også :)
Det finnes mange måter å feire den på,  bare fantasien som stopper :)
Baby shower arrangeres alltid før fødselen og normalt ca. en til to måneder før antatt termin.
Opprinnelig var festen ment for det første barnet, men nå er det like naturlig å arrangere det for barn nummer to eller tre.Baby shower kan minne om norske utdrikkningslag, man overrasker gjerne babymoren, da er det full feiring av mamman og den nye verdensborgeren. Men selvfølgelig uten alkohol.
Alle har med gave til barnet.( ref USA) men her i norge kan man jo også gi bort endel av de klærne man føler noen ander babyer kan bruke? De blir jo ikke akkurat slitte så fort som babyene vokser :) Men mange synes kanskje det er vanskelig også.
Hva med en bleie "kake" ???

Hva med en kurv med all slags ting til babyen ? Man kan gå sammen og kjøpe det man har råd til, sammen med flere venninner. Da våre venner skulle ha baby, startet jeg å kjøpe inn allerede da vi fikk vite at babyen var på vei.... jeg kjøpte alt fra bleier, undertøy, klær på salg, smukker, sengetøy...bleier, mat glass, alt jeg fant på min vei som ikke kostet så mye, men som blir satt så pris på av foreldrene.  Og det trenger ikke være dyrt det du kjøper om du bruker lang tid på det. Jeg pakket alt ned i en kurv og hadde cellofan rundt og blå sløyfe, ble veldig populært :) man kan også lage mindre versjoner.
Man kan finne på diverse leker som skal gjette babyens kjønn.. kansksje ha navne gjette konkuranse`?
Spørs jo om mamman har holdt dette for seg selv og da :)
Litt servering er jo koselig og da er jo cupcakes i babyens farve koselig, gjerne med fyll i babyens farve eller bare pyntet i samme farve. Skal det være en hemmelighet for gjestene så kan man sprøyte rosa eller blå smørkrem inni, oppå kan man ha hvit krem.
I usa går de til legen, legen skriver hva kjønnet er i et brev, som han limer sammen. Når de velger kaken gir de brevet (beviset på kjønn) til bakern som skal lage kaken, og den lager kaken i den farven som tilsier kjønnet.
Ellerr man kan bake en kake selv og farve selve kaken i rosa eller blått ??? Bruk da en White cake.
Man kan også ha leker i selskapet, ta med babybilde av deg selv og alle skal gjette hvem som er hvem ?

Mange servere jo kaker og da, denne laget jeg nå i helgen hvor endel venninnder skulle overraske sin venninne med Baby shower.
Dette er sjokoladekake, men en sjokolade mousse. Det var 30 varmegrader på kjøkkenet mitt så kaken buler dessverre litt. Krem i denne varmen vi har nå er fyfy å jobbe med .(