30. november 2011

Nydelig bringebærmousse


Jeg er av person ganske kresen og veldig opptatt av riktig smak. Derfor skal det mye til for at jeg blir fornøyd. Så når jeg finner noe så holder jeg meg mye til det, eventuelt til jeg prøver noe som er enda bedre. :)
Manuela fra Passion4aking har så utrolig flotte oppskrifter og denne kommer fra henne. 
Denne er super som dessert OG som fyll i kaker. 

Du trenger: 

  • 100 g ferske jordbær eller bringebær
  • 3 ss sitron juice
  • 4 gelatin blad
  • 2 dl sukker
  • 4 dl kremfløte

Varm bringebær eller jordbær i en kjele sammen med sitron juice og 1 dl sukker i cirka 5 minutter. 


Legg gelatin bladene i kaldt vann i 5 minutter. Etter 5 minutter tar du gelatin bladene ut av vannet, presser alt vann ut og legger dem i bringebær / jordbær røra.
Fjern kjelen fra platen med en gang.


  Rør det godt sammen og la det hvile litt slik at bringebær røra blir stivere. 
Kan settes kaldt, men da må du ikke glemme den..:)

Pisk opp kremfløte sammen med resten av sukkeret (1dl) sukker ...

 og rør forsiktig inn bringebær røra...

 Jeg bruker ikke mixeren for denne jobben, her bruker jeg bare vispen og gjør det for hånd.

Sett det hele kaldt i noen timer.


Her er moussen klar til å bli fylt i en kake :) 

ÅÅÅÅ jeg elsker denne... man kan jo bruke den frukten/bæren man liker selv da. 
Takk Manuela for en herlig oppskrift :) <3

29. november 2011

Lille Ida`s dåpskake.

Min kollega fikk sitt første oldebarn, og da hun skulle døpes spurte hun meg om jeg ville lage kaken. Klart jeg stiller opp, er jo så moro å lage dåpskaker :) Mange som liker den jeg lagde til Linnea og Oldemor ville gjerne ha den... jeg spurte pent om jeg kunne lage litt anerledes og det var greit. Litt morro å IKKE lage samme hele tiden ;)
Her er det marsipankake med vaniljekrem og bringebær. En klassiker for meg nå hihi... får gode tilbake meldinger og det er jo veldig bra. Får vel snart lage en slik at jeg får smakt den selv. Personlig liker jeg ikke kremkaker, men i denne er det jo ikke SÅ mye krem da. Og jeg passer på at det er nok med fyll uansett hva det er. Viktig at smaken kjennes... et tynt lag med syltetøy tror jeg blir litt smakløst.
Jeg har endelig fått bestilt tallene til groovy bokstavutstikkere, men de kom ikke tidsnok til søndagen.
Plasseringen av kaken ser litt rar ut, men jeg satte den litt bakover slik at det skulle være nok plass til tallene og klossene... 
Oldemor sa ihvertfall : Drit fiiiin da hu så den (hun er nordlennning ja hihi ) , og idag fikk jeg gode tilbakemeldinger på smak og utseende. De var fornøyd ihvertfall :) Og da er JEG fornøyd :)28. november 2011

Daniels dåp :)

Dette er en gutte versjon av den rosa Lilly kaken jeg tidligere ha laget.
Det er marsipankake med vaniljekrem , bringebær og bringebærsyltetøy.
Smurt opp med Vanilla Icing og trekt med marsipan.
Gratulere med dagen som var igår, Daniel :)


26. november 2011

Planet Hollywood... æh.. nei Planet Fabian jo...

En kollega av meg kom med et ønske om en kake med noe med planeter elle jordkloden... så noe lignende som dette på nettet og brukte den ideen. Jeg brukte først fotballformen å steke kaken i, men den gikk til et bedre sted... dvs den blir det laget cakeballs av.. ikke all bakeverk som blir vellykket... :(
Så jeg bakte kaken som vanlig, og fylte den og skjærte for hånd. Det som ble til overs la jeg på toppen slik at den ble avrundet :)
Nå man bruker drums ( den store plata under kaken) får man en bedre effekt ved å trekke det og evetuelt pynte det. Her har jeg lagt grå sukkerpasta på og lagt stjerner på det.
Raketten skulle egentlig jeg ha laget i to deler, for den ble litt tung og seig litt sammen.. men men, det vises ikke så mye .) Den er håndmalt med pastafave.
23. november 2011

Mercedes...

Denne bilen var det en kollega av meg som ville ha til mannen sin som fylte år sist helg. Dette ( vel, helst orginalen da) er hans drømmebil, som er alt for dyr til å kjøpe... SÅ da ble det kake i stedet for.

Så da har jeg fått prøve meg på en annen bil en Lynet og Ferarri.... denne var det utrolig mange små detaljer på som var veldig vanskelig å få pent siden det er så smått.
Bilen er trekt med sukkerpasta som jeg farvet grå, den ble litt for grå, men etterpå sprayet jeg med sølv spray og så perlemor. Derfor glitrer den mere på bildet .)22. november 2011

Kaptein Sabeltann skute

Så var det en skute til da, denne gangen har jeg delt kaken i litt andre mål og den ble bedre :)
Tenkte jeg skal legge ut formen og litt enkel fremgang om noen er interessert.
Her ser dere jeg har lagt kaken på en drum og trekt den med blå marsipan. Blir noe helt annet med en gang, mere levende.
Figurene har min kollega kjøpt selv, fikk låne de slik at jeg fikk tatt bilde med figurerne. Synes selv den blir fin med plastfigurer OG det blir en ekstra presang til ekte Pirater :)


Kaptein Sabeltann er klar for tokt Hiiiiv O hoi.....

20. november 2011

Angry Bird

Ja disse sinna fuglene måtte jo komme hit også hihi.... En gammel venn av min samboer spurte pent om jeg ville lage en kake til sønnnen hans som digger disse AB. Pga andre kaker som var veldig krevende, måtte jeg si at da ble den en enkel variant. Dvs ikke noe modellering.
Denne er laget av en helt rund kake, trekte med rød marsipan, skjærte en rund av sluttning før jeg la den på kaken. SÅ laget jeg det hvite i sukkerpasta. Gunnen til at det ble rød marsipan er at da jeg prøvde å lage rød sukkerpasta smuldret alt bare opp. Helt umulig å få på kaken. Pasta farvene har det poblemet at den ødelegger konsistensen på sukkerpastaen. Surt, men slik er det.
Her er den ihvertfall... det var på nippet at jeg glemte å ta bildet, han var egentlig på vei ut av døra... så bildet ble tatt på ovnen, hadde ikke tid til annet.
Neste gang vil jeg lage en litt annen type om anledingen byr seg :)

Hvordan lage en enkel Julenisse kake.

Har lyst å vise deg hvordan man kan lage en enkel Julenisse kake. Jeg lagde denne til et julebord jobben min hadde i fjor, og jeg passet heldigvis på å ta bilder. NÅ, endelig passer det å legge den ut :)
Jeg lagde denne av en 35 str form, + en 3/4 til ( skulle være til 100 personer) , så denne er kjempestor. Men du kan også lage en mindre variant, men anbefaler å ikke lage veldig liten, da du må skjære på sidene for å få den avlang.
Som sagt du skjærer slik at ansiktet blir avlangt, slik du ser på bildet her. Men ha den litt smalere på toppen.
Og skjær rundt kanten slik at den blir mykere. 

Her ser dere jeg har lagt på rød sukkerpasta som er lua :

Her har jeg laget fjeset i peach farve... her skjærte jeg på frihånd.
 Jeg la deretter matpapir i samme form som fjeset, for så å legge hvit sukkerpasta over. Brukte en skarp kniv til å kutte etter ansiktet. Deretter ta bort matpapiret.
Tanken var også å legge hvit over hele og så ansiktet, men smaken av sukkerpasta kan bli litt mye på kraftige kaker :) men valget har du :)
Om du ser nøye har jeg lagt på mere av det hvite, slik at ansiktet ikke ble så langt. Se nøye på bildet nedenfor, så ser du det. 
Børste bort all melis og så er det bare å lage resten av lua, kanten på lua, øyne , munn, skjegg osv. De krusedullene ha jeg laget av RI.

Værsågod, en enkel nisse å lage :) 
17. november 2011

Kaptein Sabeltann skute...

Her har jeg modellert KS, fant ut at jeg fikk mere gir i kroppen på natta, så da ble han til... ikke perfekt, men jeg grudde meg veldig til å starte på denne. Manglet jo også gullmaling, men hadde pulver. Så da var det å blande vodka i farven og male ivei ( alkoholen i dette fordunster kanske fort)
Skuta lager jeg fra en liten langpanne. ( 25 cm form om du tar rund) Deler den i 3, men det blir feil , for den blir veldig høy.
SÅ idag skal jeg lage den igjen og da må jeg dele den anerledes.
Her ser du hvor høy den bli.. not good :(
Når man ikke orker dra i butikken tar man hva man haver.... dvs det ble tannpikere som gjerde rundt.
Jeg tror jeg har hatt nesten 1000 tannpirkere i tre som jeg kjøpte, veldig grei til å bruke til å holde oppe ting som ikke vil limes med en gang.

Her ser dere skuta i sin helhet: 

Et lite nærbilde av kapteinen...som jeg da satte å modellerte midt på natta... har funnet ut at når jeg ikke får inspirasjon, så kommer den veldig seint på natta.. begynner å modellere så bare kommer det av seg selv..
Skal jeg være kritisk til meg selv ?? Ja greier jo IKKE være det, så er jeg ikke fornøyd med ansiktet.. det er ikke lett med ansikter... trenger kurs i det tror jeg :)


Happy baking folks .)

16. november 2011

En kake til begravelse....

En kollega av meg spurte om jeg ville lage en kake til en begravelse. Jeg fikk frie hender. Jeg har aldri laget kake til en begravelse, så jeg var veldig usikker på hva jeg skulle pynte den med. Ville egentlig ha med NOE som fortalte om den avdøde, men hun sa bare gjør som du vil. Men det må jo være en "rolig" kake.
Så jeg bestemt meg for liljer, jeg elsker disse blomstene.
Da sønnen kom for å hente kaken, lurte han på om mamman hadde sagt hva hun ville ha på kaken... nei svarte jeg , jeg fikk frie hender til dette. Han ble litt stum for faren hans hadde sagt at cala liljer var hans favoritt blomster. Jeg fikk helt ståpels jeg da... ble så rørt at jeg traff riktig på pynten.
Resten av minnestunden var pyntet med samme blomster.

Glad for å kunne glede <3


6. november 2011

Dåpskake til Erika Cecilia...

Denne kaken ble jeg veldig fonøyd med, selv om jeg viste jeg skulle skive navnet for hånd, plagdes for mamman ville gjerne hatt en spesiell type skift. Jeg fant ikke noen lignenede type skift jeg kunne herme etter. Dessuten er det vel ikke så lett å herme skift synes jeg. At jeg kunne skive det ut , legge plast på og bruke RI og skrive oppå kom jeg ikke på engang... :)
Mamman sendte meg endel linker til flotte kaker hun gjerne ville jeg skulle ta fra. Det meste er tatt fra en kake, men den var  2 etg så da ville hun ha sko eller vogn på. Den vognen ville jeg aldri greid å lage så flott som den var, så det ble sko. Jeg lagde skoene noen dager før i sukkerpasta, men da jeg skulle ha på føttene rundt ble det galt med farvene. Så rett før de hentet kaken lagde jeg de nye skoene... så her har de ikke tørket enda.
Må bare si at datoen byttet jeg ut, så på bildene etterpå hvor stygt det var så jeg skeiv det på nytt.
Men rakk ikke ta nye bilder. :)
Virket som om mammen var fornøyd ihvertfall.


5. november 2011

Hello Kitty til Josephine

Mamman til Josephine sendte meg en link hvor ønsket var HK sittende i en blomster eng. Har vel egentlig etterlignet den kaken .) Både i farver og design. Så det var en grei kake å lage .)
Som vanlig Annas sjokoladekake (oppskrift finner du på fanen med oppskrifter) med sjokoladefudge frosting. Trukket i sukkerpasta. Pynten er blanding av marsipan og sukkerpasta :)2. november 2011

Demo av Sverre Sætre...

I dag har jeg vært i Oslo på demo av konditor Sverre Sætre ferdigheter .) SS er en skikkelig gogutt fra Trønderlag, morsom å se hvor engasjert han er når han forteller om sjokolade og pynting av kaker. Jeg har egentlig aldri brydd meg særlig om sjokoladepynting, men morro å få tips om hvordan man lager det.
Vi fikk god informasjon og smakene sjokoladen gir, avhandling om dette kommer IKKE her, da jeg ikke husker halvparten engang :)
Men bilder kan jeg vise dere .)

Her viser han oss hvordan man lett ( jommen sa jeg smør) man kan lage pynt i sjokolade.... cluet er bare å ha riktig sjokolade !! 

Han demostrerte hvordan man lager roser og frukt i marsipan. 

Sjekk den skiftnøkkelen? Den laget han av en geleform, bestående av 40 gelatingplater ,4 dc sukker og noe vann...husker ikke helt. Retter dette når jeg får vite hva det er. Gjøres på samme måte som gips på en måte. 


Og blide Torill var meget klar til å skjære i kaken .)


ÅÅÅ jadda vi fikk også smake :) ...mmmmmm deilig :) Og her er stjerne konditoren og meg .) ....
........men det burde vel stå meg og stjerne konditoren .) 


Takk for en hyggelig kveld til alle jentene som var der :)

1. november 2011

Kake tell ho svigemor...

Svigemor fylt år her om dagen og tradisjonen tro så inviterte hun oss på fersk suppe. Min samboer eeeeelsker dette , jeg bryr meg ikke så mye om suppen men kjøtt , poteter og sursøt saus digger jeg.
Da jeg spurte henne om jeg skulle ha med noe kom det bare et ord : KAKE :)
Da var det bare å bake da :)
Her har jeg prøvd meg på noe jeg hadde sett på en annen kake... jeg er ikke verdens flinkeste med pensel, så ble ikke helt det jeg mente det skulle bli. Men jeg fikk prøvd meg og finner jeg det for godt å lage noe lignende skal jeg nok være mere nøye.
Jeg greier faktisk ikke å bestemme meg hva jeg synes om kaken jeg da...

Ris noen ... eller ros ???