29. januar 2012

Thomas toget til en kul gutt..

Har alltid grudd meg for slike kaker... utrolig mye jobb, men så la Hanne fra Hannes kaker (på Facebook) ut en trinn for trinn og da så jeg jo at det ikke var så ille som jeg trodde :) HER finner du link til hvordan Hanne har laget sin. Veldig flotte trinn for trinn på bloggen hennes.
Jeg sleit masse med marsipanen på denne , så her har jeg jukset mega.. om dere ser så går taket litt ned på sidene.. marsipanen sprakk for meg på begge sider etter at jeg hadde lagt den på. Men jeg tror jeg er litt  flink til å skjule feil, har jobbet 14 år på en skifabrikk og det lærte meg mye, etterhvert kom lederen til meg med skibindinger som var blitt preget feil, jeg rettet de opp og de kunne selge de videre :) Var jo ikke noe galt med selve bindingen ( må bare pressisere det så jeg ikke får de på nakken :) !!) Kunn preget ( altså logoen som ble stemplet på bindingen)
Jeg tror det er det som har lært meg skjule slike feil :)
 Her får dere noen bilder av kaken :)


Fronten :

Bak:Foran :  

Kan hende dere ser vannmerker/lim, men det tørker etter hvert. Kommer veldig godt frem på bilder .)
Sjekk bloggen til Hanne så ser der hvordan den lages :)

Gratulere med 3 års dagen Viktor :)23. januar 2012

Syklist...

En kollega av meg ville ha en liten kake til sin svoger som fylte 30 år. Jeg leita etter inpirasjon overalt, men fant ikke noe jeg synes var ok, så dette er rett og slett en kopi av en annen kake jeg fant på nettet. Av og til tar man lettvindte løsninger .)

Dette er min vanlige sjokoladekake med min vanlige jokoladekrem. Trekk er sukkerpasta. Pynt er også laget i sukkerpasta. Den røde og sorte er villaperlesukker sin sukkerpasta. Veldig god å jobbe med.God tur Lars :)

22. januar 2012

Hvordan lage en Pregnant Belly kake..

Det har vært litt etterspørsel etter trinn for trinn på babyshower kaken så jeg tenkte å vise dere hvordan JEG gjør det. Jeg ville anbefale dere å ha former for dette, men det går å lage fra runde kaker, men mye mere jobb og vanskeligere å få de pene. (synes jeg da ) Men det er bare å prøve om du ikke vil kjøpe formene, bare for å lage en (1) kake.
De formene du trenger da er disse to formene.
Den største fotball formen er kjøpt hos Kakeboksen, du finner den HER. Jeg har valgt den fordi den er tykkere rett og lett. De fra Wilton er tynne og lettere å få bulker. De små ballformene har jeg kjøpt i Las Vegas , men du får tak i de HER, der koster de ikke så mye. Den store har jeg prøvd å få fra utlandet, men de var utsolgt over alt.

                                                                               


Her har jeg allerede startet :) Jeg er ikke så vant med å ta bilder underveis så jeg hadde allerede delt de og fylt de med sjokolade frosting. Som dere ser av de små puppene har jeg skjørt litt av kantene på den til venstre. Gjør det samme på den til høyre :)  Jeg synes det er penere og mere gjennomført med litt kløft. Pluss at puppene ikke "henger" utenfor den gravide magen.
                                                                              
Her ser dere hvordan de sitter sammen. Da er det bare å starte å smøre...                                                                                   
Symmetri må til så man må kikke alle veier og steder får å få de like...
                                                                              

 Så tar du marsipan eller SP å farver til hudfarver ( om du trenger å vite hva farvene heter kan jeg skrive det inn senere) . Jeg var uheldig, trodde jeg kunne bruke en del sp jeg hadde fra før, men det ser dere her at jeg ikke kunne..
                                                                               
Så da farvet jeg marsipan som har bedre elatisitet... da ble det bedre .) Bruk hender eller en smoother for å glatte mest mulig ut. Vær forsiktig med smootheren, slik at du ikke får hull på marsipanen .)
                                                                              
Så bruker du en plastikk kniv og skjære inntil kantene. Men hold deg ca 0.5 cm utenfor kanten, slik at du er sikker på at kanten blir pen og at ikke sjokoladefrostingen tyter ut...Skjær heller 2 ganger...
                                                                                                                                                        
Så er det magens tur, her kommer det jo litt an på hvordan du vil ha den. Jeg valgte å ha en "flagrende"  kjole. Bruker man sukkerpasta må man jobbe litt raskt for den tørker fort om du vil ha folder.
Så må du kutte fra puppen inntil kanten og rett ned. Her er det igjen smak og behag.


                                                                              
Å kle puppen med kjolen er neste..her har jeg bare skjært sånn ca hvordan jeg ville ha det.
SÅ la jeg den ene delen på SP får å lage en del til. Her må du huske enten å lage en del i matpapir eller ha melis under slik at de ikke sitter fast i hverandre.

                                                                              
Så legger du på delene slik at det blir likt på begge...                                                                             
Slik som dette...
                                                                                
Så skjære du rundt kanten , igjen.. pass på så du ikke kutter for nært kaken...

                                                                                                

                                                                               
Så er det bare å begynne å pynte slik DU vil kaken skal se ut .

Her er resultatet av denne kaken :)                           Happy baking,
og det er bare å spørre om det er noe jeg ikke har forklart bra nok!!

                                                                                Dåpskaken til Aksel 220112

I 2011 fikk jeg en liten "request" å lage Babyshower kake til en bekjent av min samboer. På nyåret tok mamman til Aksel kontakt med meg og lurte på om jeg ville lage dåpskaken til Aksel. Klart jeg ville det.

Her ser dere babyshower kaken:
                                                                                
Hun ville ogå ha en jeg tidligere hadde laget, men med en stooor smokk i stedet for baby.
Det skulle være sjokoladekake med sjokolademousse i, og trekt med sukkerpasta. Samme som BS kaken.

Det er litt synd med mousse ( min erfaring) at de siger litt når det blir for tungt.. dåpskaken ble faktisk 11 cm høy. Og da blir det jo tungt etter hvert... kan nok hende jeg nesten gang må ha mere gelantin i slike kaker.
Fargen skulle være mørkere enn lyseblå for å stå i stil til båndene på kjolen. 

Det er første gang jeg har laget en slik smokk, måtte lage noen for å se hvordan de ble. Dette ble den peneste.
Jeg har trillet de båndene rundt for sugar gunnern min ville ikke ta SP , sleit med å få den ut .)

Teppet har jeg bare laget av kant utstikkere, enkel måte å lage noe dekorativt .)


Gratulere med dagen Akel :)

17. januar 2012

Prøvd ut noen oppskrifter...

Jeg lagde noen kaker til bursdagen min og jeg ville bake noe jeg ikke har bakt før. Man bli litt lei sjokoladekaker, men jeg lagde også punchbollene jeg pleier å lage. Egentlig var de vel mest til svigermor for hun er vill etter disse .) Hun ble glad da jeg pakket ned endel slik at hun fikk med seg hjem. :)

Oppskriftene jeg prøvde kom fra Manuelas blogg, jeg har da prøvd meg på Manuelas Oreokake og en gulrotkake.
Her er det Oreo kaken, jeg hadde liten tid til pynting, så det ble bare en "vanlig" Oreokake.
Jeg har ikke det store behovet for å pynte mine egne kaker så innmari :)
Kaken heter Oreo Dream cake og du finner oppskriften hos Passion4baking. Du finner den HER.
Kaken ble godt mottatt, selv om den er VELDIG mektig forsvant halve kaken :) Har idag hatt rester med på jobben og den forsvant raskt. Jeg har mange kakeglade kollegaer, så jeg vet hvor jeg kan sette igjen rester :)

Minuset med denne ( ikke at det direkte er noe minus da)  er at det tar TID å lage denne... det er jo 4 forskjellige  "steg" å lage den... Men det er VERD det tilslutt  <3Så laget jeg gulrotkaken... jeg er så lei meg for jeg har mistet den beste oppskriften ever. Den fikk jeg av en kollega da jeg jobbet på en fabrikk på Hurum. Jeg fant den da jeg ryddet i oppskriftene, men nå finner jeg den ikke :(  den var skikkelig saftig og god. Håper jeg finner den igjen :)
Jeg valgte da å prøve Manuelas sin Heavenly Carrotcake, du finner oppskiften HER

Jeg prøvde å farve kremen orange, men den var litt tørr (farven altså) så dere ser at den ikke er pisket ut. Var redd for å piske kremen for mye :)
Kaken var lett å lage, så det gikk fort. Kanksje den må stekes litt lengre enn hva oppskriften sier. Jeg stekte den i 2 stk 20 former.

Jeg lagde bare en porsjon med krem, ville kanskje laget 2 neste gang og da ha i flere lag + da lagd roser rundt hele. Eller så skulle jeg lagd striper rundt kanten slik at det ser ut som at det er stilker på blomstene på toppen :) Eller lage remser i grønt opp langs kanten. Enkel og dekorativ pynt :)


Ja jeg ville nok bakt denne igjen, de få som smakte den synes den var god. Noen synes kremen var for søt. Lite av denne kaken ble spist så den havner i fryseren til en annen anledning :)


Synes begge oppskriftene er verd å prøve igjen .)

Happy baking :)


16. januar 2012

Nora Mathilde`s dåpskake

Det er mest venner og bekjente/kollegaer jeg baker for, og denne er en kompis av min samboer som har hatt dåp i helga. De hadde faktisk dåpen på bursdagen min .)
Dette er da en rosa versjon av Storm kaken... Som jeg tidligere har sagt så liker jeg å gjøre kakene forskjellige. Her ville mamman gjerne ha sko på toppen, laget derfor rosa Converse sko .) Er de ikke søte ?

Siden navnet hennes er så langt så måtte jeg finne en annen måte å få navnet på. Disse klossene er jo veldig dekorative så jeg måtte bare ha de med .)
Det er sukkerbunn, vaniljekrem og bringebær. Smurt opp med Vanilla Icing, og trekt med marsipan.
10. januar 2012

Romkake, en barndoms smak...

Fra barndommen husker jeg vi spiste Romkake mye, jeg savnet den etter mange år sørpå, fant den faktisk i disken på Coop noen ganger, men det var sjelden.
Det som er deiligst med denne at her er det ikke noe baking. Jeg har tidligere prøvd å bake bunnen, men det er bare bortkastet energi. Smakte IKKE slik jeg husket fra barndommen.
Og hvem sier man alltid må bake ???
Dette er vel verdens letteste kake å lage :)

Det man trenger er :
  • 1 stk ferdig kjøpt kakebunn
  • 1 pk Rom krem fra Piano ( kan jo selfv lage også) 
  • Fløte ( frivillig)
  • Melis
  • pynt, her har jeg gjort det enkelt, men nordpå bruke vi de små geletubene med 3-4 farver
  • Rom essens 


Her har jeg pisket 1 dl kremfløte, personlig synes jeg det var litt mye, men dette er smak og behag.
Neste gang blir det uten. :) Jeg senes det er best.
Så har du bare hele pakken med romkrem i og visper bare lett til den er glatt (handvisp).

Jeg dynker kaken i litt vann og romessens, men bare litt.(Husk begge lagene)

Fordel kremen mellom de 2 lagene.

Legg toppen på og dynk litt på den og. Kremen ble litt flytende så ble ikke så pent da men... .:)

Bland nok melis med litt vann og romessen og litt tykk.. om du synes det blir for mye rom essens kutter du litt i dynkingen.

Pynt as you desire <3 her har jeg bare noen regnbue sprinkles :)

Tatta.... en enkel, men god på smak kake. Kan jo også bare lages med vaniljekrem om man ikke liker rom.
Hos meg er det selve romkaken som er mitt minne fra nord .)

Lykke til :) Denne kan bare ikke slå feil, her er alt ferdig :) 9. januar 2012

Babyshower kake til "Tarsjan" :)

Jeg synes Babyshower kaker er så morsomme å lage. Her sto jeg litt fast, men hadde utgangspunktet i den jeg laget til Celina Midelfart. Men ville ikke lage samme , jeg vil helst prøve å lage noe nytt hver gang.
Noen ganger finner man inspirasjon på nettet og kopiere, noen ganger kommer de bare rennene på ei fjøl...inspirasjonen altså :) Om jeg er veldig stresset og har mye å gjøre både på jobb og privat kan jeg ta lettvindte løsninger.
I det siste har jeg fått noen hendvendelser og de fleste ville ha samme kake. Men jeg prøver å gjøre LITT forandringer på kaken slik at de ikke er like.
Denne kaken var det ei som ville overraske venninnen sin med.

Sjokolade kake med  sjokolade frosting, trekk er noe marsipan og resten sukkerpasta.

Synes dette bildet passet litt til kaken hihi :)