24. februar 2012

Kjempegod sjokoladekrem

Tenkte jeg skulle vise dere hvordan jeg lager skjokoladekremen jeg bruker mye.
Opprinnelig kommer den fra kakefestens oppskrifter, og der var det en superflink jente som kalte seg Bunny som la ut denne oppskriften. Jeg lagde den og fikk masse skryt... så nå er det nesten bare denne jeg bruker.

Oppskriften er :

  • 200g smør (1000 gr)
  • 4ss kakao ( 160 gr)
  • 300-350g melis ( 1750 gr)
  • 4ss sjokolademelk (eller vanlig melk)( 3dl)
I parentes er det oppskrift x 5 ( jeg bruker denne mye og greit å fryse så lager alltid x5 :))

200 gr smeltes (1 kg) Jeg glemte å nevne at jeg alltid bruker meierismør, her er det Margarin siden det var smørkrise. Takk Trine for at du nevnte noe jeg SKULLE skrive <3



4 ss ( 160 gr) kakao haes oppi:






Dette skal ikke kokes, var varmes opp... om det går opp til kokepunktet er det ikke noe problem.
Opprinnelig i oppskriften står det at det skal kokes, men jeg gjør det ikke.



Så røre du til den blir blank og fin :)



Så var det melisen da... jeg har kjøpt store sekker med 25 kg melis gjennom Pals, og den blir noe klumpete etterhvert. Så jeg kjøre den i kenwooden litt og vips så er nesten alle klumpene borte.
 Her MED klumper .)
300-350 gr ( 1750gr) melis:




Noe av "cluet OM man har klumper er å ha i kakao/smørblandingen i når den er varm. da smelter klumpene og kremen blir fin og glatt. Har du i blandingen når den er kald kan du få litt "smør" klumper. Da må du bare vispe.






Her er noe som kanskje skremmer. Men ingenting å bli nervøs for .. kremen blir så fin etter at vi tilføre neste ingrediens :)


Som er "just Milk" ;)
4 ss (3 dl) melk ( eller du kan ha nesquik i)





Siden kald melk has i varm smør kan det blir litt ille først, men bare pisk... lover deg at det blir bra .)





Pisk videre så får du dette resultatet <3





Sett kremen over natta i kjøleskap, når du skal bruke den pisker du den opp. Som er av eget valg. Jeg har brukt begge deler.


Den holder seg lenge i kjøleskapet, den er også super å fryse. Smaker nydelig i kake og på cupcakes .)





19. februar 2012

Gode gamle Tupperware oppskrift


Jeg var på Tupperwareparty her om dagen, og da spurte jeg om hun tilfeldigvis hadde oppskriften på bollene som pleide å lages på party før. Jeg har solgt TW selv i 2 omganger, etter at jeg sluttet ble det mere populært med temapartyer. Men jeg husker denne langt tilbake, og tenkte jeg måtte prøve de igjen. 

Så her er oppskriften som jeg fikk fra Jannicke :)

Tupperwares Boller/Kanelsnurrer:

2 l (1200g) hvetemel
2 dl sukker                                                  
2 ts kardemumme
2 ts kanel

200 g margarin smeltes                                    Blandes og varmes til 37 °C
6 dl melk

2 pk fersk gjær                   
Ca 1 ½ dl vann til å løse opp gjæren   

2 egg
Bland eggene sammen med gjærblandingen.
Hell i melken og rør alt godt sammen.
Heves i bakebollen i varmt vann eller annet lunt sted til lokket spretter opp (ca. 30 min.)
Ha deigen over på benk/underlag og lag boller.
Heves ca 30 minutter.  

Pensles med egg
Stekes ved ca. 210 °C i ca 10 min.



Lager du Kanelsnurrer bruker du  og kjevler ut en stor leiv som du har margarin, sukker og kanel på etter smak. Deretter ruller du leiven sammen med et par slikkepotter og deler opp i passende snurrer med en deigskrape og har de over på en bakeplate.
Her har jeg laget stenger av halvparten av deigen. En med hjemmelaget vaniljekrem og en med smør, Cinnabon blanding og sukker <3



Jeg lager også hjemmelaget vaniljekrem for den elsker min kjære :) 
Denne oppskriften er kjempegod i sjokoladekake også, prøv, tror du vil like den :) 
Her er oppskriften på den : 
 
Tingelings vaniljekrem :) 
6 eggeplommer
4-5 ss maizena
1 dl sukker
1 vaniljestang
5 dl H-melk

Rør sammen maizena og sukker i et litermål. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha alt i en gryte med melken og kok opp.Hell halvparten av den kokende melken i eggeblandinen og rør til sukkeret har løst seg opp. Ha over resten av melken og rør.
Sil det tilbake i gryta og rør til det tykner. Skal ikke koke. Avkjøl.
Denne kan godt blandes litt pisket krem i og ha i kaker. (Tekst kopiert fra kakefesten)

Jeg prøvde for 1.gang å bruke plommer som har vært i fryseren. Tror ikke jeg vil gjøre det igjen siden plommene var blitt "faste" . Derfor de gule prikkene. 

Her er Fastelavenbollen med litt hjemmelaget jordbær syltetøy :) 





14. februar 2012

Happy Valentines Day

En barndomsvenn at min samboer er skikkelig forelsket så han ville ha en kake til sin kjære. Det skulle være sjokoladekake, røde roser og hjerte :)
Som noen av dere vet så greide jeg å falle på lørdag i slalom løypa, endte på legevakta og sitter nå med krykker og venter på å få time på MR.
Jeg hadde ikke så mye igjen av kaken så jeg bestemte meg for å prøve å få den ferdig.  STA, neida :)
Var vel heldig at alt var ferdig FØR dette skjedde, men måtte jo sette sammen produktet på søndagen. Det gikk ganske greit, men ikke lett å skrive skriften på toppen når jeg måtte sitte på en stol. Så skriften  ble litt skjev, men Espen ble fornøyd ihvertfall. 
Annas sjokoladekake, sjokoladefrosting , trekt i SP og det røde er marsipan.






10. februar 2012

Nettbakerns bunnmasse (oppskrift)

Noen av dere som vet hvem Nettbakeren er ? Han er en entusiastisk baker fra Bergen. Han har kommet med mange oppskrifter og jeg har prøvd endel av dem. Her finner du hans hjemmeside og Facebook side .)

Jeg har prøvd hans nydelige brownies og hans bolledeig.

Jeg bruker kun hans oppskrift på sukkerbrød nå. Det smaker noe av det og det er viktig synes jeg. Jeg har prøvd mange oppskrifter fordi jeg har egentlig aldri likt å bake sukkerbrød. Men man kommer jo i situasjoner hvor noen i familien eller venner ber deg bake en marsipankake. Til og min mor bruker nå kun denne oppskriften etter at hun fikk smake :) 

Prøv, jeg tror ikke du blir skuffet :)

Denne oppskriften er ganske stor, enten kan du bake en 28 form, høyt og flott sukkerbrød. Eller 2 mindre (22-23 cm) ( synes det er for lite til 2 stk 24 former, men det er MIN personlige mening .) 

Denne oppskriften kan du jo bare dele... du finner målene i parantes :)

Ingredienser

10 stk egg                  (5 egg)                               Husk tempererte egg !!
400 gram sukker        (200 gr sukker)
2 ss vann                    (1 ss vann)
300 gram hvetemel     (150 gr mel)
100 gram potetmel      (50 gr potetmel)


Et tips jeg har brukt mye er at mange av råvarene er best når de er romtempererte. Spesielt egg. Tempererte egg, pisker seg dobbelt så mye opp som kalde egg. Om du har glemt å ta de ut fra kjøleskapet, legg dem i en skål med varmt vann i ca 10 minutter :)

Bildet er lånt fra Googels bilder.


Det er smart å knekke eggene i et litermål først, da slipper du å få eggeskall i røra. Eggeskall synker og legger seg i bunn. 

10 store egg måler ca 550 ml eller 550 gram.

*Sukker og egg haes i bollen, bruk pisk og dette skal piskes i 10 minutter på full speed.
*Vei opp 300 gram hvetemel og 100 gram potetemel, spray eller smør formen (e). 

*Sikt   mel og potetmel. Gjerne 2 ganger. Jeg pleier å sikte det på matpapir, da er det lett å helle i bollen etterpå.
*Sett maskinen på laveste hastighet, og tilsett 2 ss lunket vann. Da blir massen seig og fin.

*Ta så bollen av maskinen, og heller det siktede melet i røren, og bruker en slikkepotte og løfter melet inn. Forsiktig, nå må du løfte, ikke røre. Gå rundt kantene, og inn mot midten, rundt og rundt, løfte massen.

*Jeg steker på 175 grader, ca 30-45 minutter. Kommer jo an på hvor stor form du bruker.
*Om du har flere former, tar du massen oppi, om ikke la den få stå helt i fred i bollen, så går dette kjempefint.
*Tips fra Nettbakeren: Hell sukker på et bakepapir, da du snu kakebunnen med engang den kommer ut på dette papiret.

                                                             

Denne gangen brukte jeg noe som heter Sponge cake stabilizer eller kort SP , og jeg må bare si at DET skal jeg prøve igjen. Synes sukkerbrødet ble kjempebra, rette kanter og perfekt topp.

Dette får du tak i hos Cacas, dvs Traktøren i Drammen har masse produkter fra Cacas.

Mener den kostet 79 kr, men vare nok lenge, ikke mye som skal til.

                                                                 

5. februar 2012

Baby shower med Stork

Atter en babyshower kake :)
Mange som liker Storm kaken ( jeg kaller de det etter den jeg har laget den til )
men som jeg har sagt tidligere, det er morsomt å lage andre vrier med kakene.
Formene er 20 cm og 15 cm.
Sjokoladekake med Sjokolade Fudge frosting. (oppskrift kommer)
Inspirasjon er hentet fra nettet :)



Den er ganske høy, glemte å måle, men den er ihvertfall 10-12 cm.

Her ser dere toppen, Severin er navnet på gutten :) Storken ville de ha fordi han er halvt dansk. Den er laget vet at jeg rett og slett pusler. Da skriver jeg ut arket på papir, legger plastfolie over og lager hver del. Hos meg blir den oftest større enn bildet Så jeg passer på at bildet er mindre enn plassen der det skal ligge på kaken .) Jeg kan vise dette i et innlegg om det er interesse for det. Det samme gjorde jeg på kaken med sykkelisten .) Fin og enkel måte å gjøre det på.

Hun som skulle ha kaken elsker stæsj, så jeg hadde på perler for henne .)  Jeg tok bilder med og uten får å se hva som ble best.. smak og behag :)




2. februar 2012

Williams dåpskake

Natalie er en utrolig søt jente jeg jobber sammen med. Jeg lagde den første babyshower magen til henne :) Hun fikk William i fjor høst, og 29/1 var det på tide å døpe William.

Dette er orginal en kake som Marion har laget. Du finner hjemmesiden  HER
Jeg er en stoooor fan av Marion. Hun lager PERFEKTE kaker :)

Mange som liker denne type kake, men jeg prøver så godt jeg kan å gjøre de litt anerledes.
Dette er sukkerbrød, jeg skal legge ut oppskrift på den i et nytt innlegg. Fyllet er vaniljekrem og jordbær. Dik og smurt opp med Vanilla Icing. Trekt med hvit marsipan.