29. juli 2012

Dåpskake til Ulrik

Jeg har ikke fått blogget så mye de siste månedene. En av grunnen er at jeg bare måtte ta det helt med ro med kneet mitt. Jeg fikk virus på PCèn min og mistet de bildene fra april og frem til juni. :( Veldig leit !!
Så det ble noen mailer til de jeg har bakt til for å spørre om de har bilder fra selskapet.
Noen har jeg fått, så legger ut etterhvert.
Snille Renate hadde bilder av kaken jeg lagde til sønnen hennes Ulrik i juni.<3

Om jeg ikke husker feil er dette sjokoladekake med vaniljekrem. Trekt med sukkerpasta.
Var veldig fornøyd med sløyfa nederst på kanten, den vises dessverre ikke så bra. Men får vel mulighet å lage ny engang .)

Her er kaken til Ulrik <3


2. juli 2012

Til hestegal jente

Denne laget jeg i vinter en gang, har bare ikke lagt den ut av en eller annen grunn :) men her kommer den .)
Når man lager slike kaker er det smart å printe ut bildet man ønsker, som f.eks denne hesten. Så forstørrer jeg bildet i den str jeg vil ha kaken. Pass på at den passer brettet du skal ha kaken på  :)
Jenta som skulle ha denne hadde klare formeninger om hvordan den skulle være, lyse brun med enda lysere mane.
Jeg hadde aldri laget et slikt heste hode, før jeg startet viste jeg ikke HVORDAN jeg skulle starte, hvor skulle jeg bygge opp og hvor skulle jeg skjære  fordypninger. Men når jeg setter igang så går det av seg selv .)
Når den er ferdig trekt er det smart å ha litt spiselig pulver til å forsterke fordypningene.


1. juli 2012

Gyldne Vegas Vanilje

Jeg leter stadig etter gode oppskrifter å prøve ut. Jeg fant en, men den har jeg gjort litt om for å passe meg.
Dette er gode vaniljemuffins, som ikke blir tørre rett etter at de er avkjølt, ei heller dagen etter eller dagen etter der .) Disse er ikke kompakte, men luftige.
De er veldig lette å lage, så hver gang jeg har laget de har jeg glemt å ta bilder... jahooo... :)
Kjempegode med hvit sjokolade/ostekrem eller sjokolade fudge krem. Sikkert gode med masse andre frostinger også :)



Her er oppskriften :) :
Gir 12-15 stk

190 gr mel
6 gr bakepulver
4 gr natron
4 gr salt

 2 egg
165 gr sukker
1,5 ts vanilje ekstrakt
125 ml rapsolje
125 ml melk
1/2 ts edikk

Bland mel, bakepulver natron og salt.

Ha edikken i melken og sett til side 3-5 minutter

2 egg vispes sammen i mikser ( ikke eggedosis), ha i sukker og visp litt til.

Ha i vanilje ekstrakt og oljen, visp videre.

Sett maskinen på lav hastighet, ha i halvparten av melblandingen, mix til blandet , ha i halvparten av melken, så resten av melet og så resten av melken.

Hell røre i formene, 2/3 full.
Jeg har veid de også og  CA 55 gram er en fin tommelfinger regel :) Jeg mener og huske at jeg målte ca 60 på disse og dere ser jo at det har blitt en kul på de.