26. september 2012

Alltid en slager...

Lynet kaken er alltid en slager blandt smågutter.... denne kaken ble laget til min kollega Heges lille sønn Daniel.
Jeg har prøvd mange forskjellige måter å lage Lynet på, dvs fasongen . Vil prøve å få den så lik orginalen som mulig, men det er jaggu ikke lett .) Jeg er nok ikke SÅ tålmodig :)
Jeg bruker alltid marsipan på røde kaker, fordi den røde farven har lett for å ødelegge sukkerpastaen, og jeg orker ikke frustrasjonen med det .)
Jeg ler høyd når jeg tenker på da denne kaken ble hentet, Daniel kommer inn døra med pappan, han løper inn på i stua, føler seg hjemme med en gang :) Så sier jeg at kaken din står her... inn på kjøkkenet og han sier bare ÅJ... det var nok for meg. Daniel var fornøyd med kaken. :) <3 Jeg setter kaken i en eske, mens jeg forteller pappan at de kan ta kaken litt ut før servering for da smaker den best, følger vi ikke med et øyeblikk og der står Daniel med esken i hendene... OMG.. det var like før hele kaken lå på gulvet... vi reddet den akkurat :)
Så den ble godt mottatt ihvertfall :)

Her ser dere noen bilder av kaken :
Annas sjokoladekake
sjokolade fudge
trekk og detaljer i marsipan.24. september 2012

Manchester United

...jeg er samboer med en skikkelig fotball idiot og det er kjipt når det kommer til de forskjellige lagene. Han er ikke happy i Manu laget. Men kake er kake og jeg lager jo mange forskjellige fotball lag. Han er nok ikke happy for alle lagene, men men.. :)
Dette er en konformasjonskake til Didrik som skulle få en overraskelse av mamman sin. Og det skulle være av favoritt laget sitt.

Så dette er marsipankake, sukkerbrød, bringebær og vaniljekrem. Smurt opp med vanilla Icing , og trekt med Pals ekstra hvit marsipan.
Logoen er spiselig bilde.


PS: Farvene er litt anerledes  fordi jeg måtte ha mere lys på bildet.

22. september 2012

Hvit drøm...

Å lage bryllupskake er et utrolig stort ansvar føler jeg. Noen år tilbake laget jeg en bryllupskake som jeg trodde jeg hadde kontroll over men jeg fikk skikkelig bryllupskakenerver etter den. Det var fuktig vær, kaken rant og ogogogog... jeg må innrømme at jeg ble skremt.
Men det er over nå, jeg er på rette vei nå, og har fått prøvd meg på noen i ettertid, vet bare hva jeg sier nei til hehehe... marsipankake på høsten og kaker oppå hverandre hehe .) DET sier jeg nei til :)

Bruden ønsket en helt hvit kake, og sjokoladekake med mokka.
Den underste og øverste er med mokka krem, den i midten er sjokoladefudge krem.
Alle kakene er trekt med sukkerpasta.
Rosene er også laget i sykkerpasta.

Første gang jeg har prøvd meg på rosetopp. Synes den ble litt fin jeg :)19. september 2012

Mia`s Justin Bieber

Mia ringte meg og spurte pent om jeg kunne bake sjokoladekake til henne, jeg trengte ikke pynte den i det hele tatt :) Si noe slik til en kakepynter à hehe :) Mia fylte 12 år sist i august og skulle ha jentefest noen uker etter.
Så kaken ble pyntet i hemmelighet, og det var veldig klart at det måtte bli Justin Bieber som tema. Siden jeg hadde dårlig tid til å få spiselig bilde, ble det laminert noen bilder av JB. Takk til W som gjorde det for meg <3
Måtte spørre mine kakevenner vedr sanger , jeg hadde ikke peiling på noe, annet den BABY BABY BABY :)

SÅ her kommer et lite bildedryss .)

14. september 2012

Williams dåpskake...

Å lage dåpskaker synes jeg er veldig morsomt. Det er så mange mammaer som ikke ønsker vanlig bakeri kaker, eller så er det veldig mange som lager de selv. Det er blitt utrolig populært å bake og her er det bare kreativiteten som gjelder. Og det finnes så utrolig mange flinke bakere. Jeg kjenner mange og det er morsomt å se hvordan man utvikler seg.
Og det er morsomt å se på andres kaker, jeg kan sitte timesvis å kikke, hente inspirasjon, tenke oj DET var en god ide... Så det beste for en som har denne hobbyen er jo å få frie hender. men morro at den som skal ha kaken ser selv hvordan den personen vil ha kaken .)

Når det gjelder denne kaken så har vi hentet inspirasjon fra Hannes kaker. Hun er megaflink , og jeg henter masse inspirasjon fra henne .)

Dette er sjokoladekake med hjemmelaget vaniljekrem. Trekt i sukkerpasta. Det brune er marsipan. Angrer litt at jeg hadde blått spiselig pulver på kronen, ble litt gal farve... men men .)
12. september 2012

Litt nostalgisk dåpskake...

Denne kaken er faktisk en nesten kopi av en kake Hege, en kakevenninne av meg fra Skien som har laget.
Vi har bare byttet ut bilene med fly og dråpene til stjerner.

Dette er sukkerbrød med jordbær og vaniljekrem. Vanilla Icing under marsipanen.

Noen feil kan man gjøre og spesielt i måneds skiftet er det ikke lett å huske at , åj, det er ny mnd ja.. så her gjorde jeg dessverre en stor feil.. glemte at vi hadde skiftet måned og laget et 8 tall istedet for 9 :(

Veldig leit :( Hun som skulle ha kaken var så begeistret for designet at hun så det ikke før hun kom hjem. Å gjøre om 8 til 9 hadde jo ikke vært noe problem, dessverre fikk jeg ikke muligheten til å gjøre det da :)

Converse er lettere å lage enn du tror :) Synes disse er så søte :) 

6. september 2012

Piratbursdagen til Tomine

Tema bursdager blir og er veldig populært, spesielt morro er det å lage kaker som har tema til bursdagen.
Tomine er ei lita jente som elsker rosa, og ville ha pirat tema på bursdagen sin. Hun greide til og med å levere smokken sin til Kaptein Sabeltann i sommer .) Flinke jenta :)


Her er det en 25 cm form i bunn. Annas sjokoladekake med sjokoladefrosting i. Trekt i sukkerpasta som er farvet  med Rose fra Wilton. Pirathodene tegnet jeg etter et jeg fant på nettet. Lagde først 5 sorte , så 5 hvite som jeg la oppå de sorte. Passet på å få det sorte litt frem slik at det ble mere markert. Jerg har brukt spiselig tusj for å tegne på munn og øyne.
Pirat kista lagde jeg slik :
Stekte en 20 cm form med kake. Skjærte kantene av sidene.
Slik som dette:
Det hvite blir kista og det brune blir lokket.
Fyll den firkantete delen om du skal ha fyll i den. Skjær 2 like papp plater ( helst de med sølv og gull på hver sin side) sett den ene kakedelen på den ene og sett kjølig.
På det andre brettet smører du litt krem slik at kaken ligger på og ikke sklir av. Da skal kaken legges oppå, den med buen opp selvfølgelig :) Sett kaldt og etterpå smør med smørkrem( eller det du bruker)
Når den største delen er kald, kan du skjære en firkant i midten slik at du kan "fylle" den medgullmyter og smykker (perlebånd).
Så må du trekke begge delene. Jeg brukte marsipan på begge disse. Så la jeg til detaljer etterhvert.
Jeg la myntene i "hullet" før jeg la på lokket på kista. Jeg brukte en skarp kniv til å lage 2 små hull i lokket under ( i det brettet kaken ligger på) , så puttet jeg 2 tannpirkere i disse hullene og så satte jeg den på kaken. Perlesmykkene danderte jeg på kaken etterpå.

Håper dette var forklarende nok :) Bare å spørre om det er noe uklart <32. september 2012

Gutta mine hadde bursdag i sommer..

Guttene mine ( nevøene altså :) ) hadde bursdag på rekke og rad i sommer. Og tradisjonen sier at Gagga (meg) må bake. De får alltid velge hvilken kake de vil det skal være. Vanlig er sjokoladekake så det forandrer seg ikke.
Men tingene forandrer seg jo etterhvert som de blir større.

Da minsten Lars fylte 13 år i juni, fikk jeg bare beskjed om noe med bil. Og han er Audi frelst til tusen, takket være Affa som er bilgal. Så det ble rett og slett et dekk med Audi ringene på :)Da Trym fylte 23 år i juli så ble det denne. Han viste meg et bilde fra nett og da var det bare å sette igang :) Litt makaber og gjestene hadde ikke mye lyst å skjære i denne :)
Denne har jeg laget i en fotballform, skjært litt av på sidene for å få hodeformen. Så rulla jeg masse pølser og tok en hjernedel av gangen. Kommer ikke så godt frem her men den er liksom delt i 2 her. Så laget jeg gele, tok en jorbær, men den ble lilla så da var det bare å ha i rød pastafarve , og da ble den rød heldigvis :) Så mellomste, han fylte 20 år i august og han ønsket seg noe med mafia. Så etter litt diskusjon ble det en Mafia hatt :) Også laget i fotballform tror jeg.. eller så laget jeg i 20 form og litt høy. Skulle startet før og lagd bremen men formen var ikke på topp akkurat da.. og vanskelig å forme den på forhånd siden jeg ikke viste hvordan jeg ville lage kaken :) Litt treg der ja .) Så jeg jukset med litt marsipan under for å holde bremen oppe .)

1. september 2012

Rosa navnefestkake til Aurora...

For noen uker siden lagde jeg en rosa navnefestkake til barnebarnet til en "gammel" venninne fra mitt "hersørpåhjemsted" :) Lagde til broren også så det er en ære å få lage kaken til Aurora også.

Jeg er nok ikke så kjapp til å få lagt ut bloggeinnlegg noen ganger, men energien er ikke på topp. Jeg jobber mere nå, og det går bedre (MYE bedre enn i sommer) men forsatt har jeg dårlige dager.. men for det meste gode dager :) )
Så jeg lover å bli flinkere til å blogge mere etterhvert, har lyst å prøve på nye oppskrifter for å lete etter de ultimate beste oppskriftene :)

Tilbake til kaken til Aurora. Mamman hadde funnet en kake hun likte og inspirasjonen kommer fra den.
Jeg vil alltid gjøre litt forskjell slik at det blir mere min, det skal også mye til at man kopiere en kake helt perfekt. :)
Dette min oppskrift på sjokoladekake som jeg har brukt i mange år, fyll er hjemmelaget vaniljekrem og andre laget er eggedosiskremen. Eggedosiskremen er for sjokolademumser, den  smaker himmelsk <3
Kaken er smurt opp med eggedosiskremen også. Trekk er sukkerpasta.
Pynten er marsipan, og farven er Rose av Wilton sine farver.

Gratulere med navnefesten, og vel overstått med dagen Aurora <3