9. desember 2013

Smørbukk karameller


Fløtekarameller
Du trenger:
100 g smør
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker

Bland alt sammen i en kjele.
Rør hele tiden og la det koke ved middels varme.

Det kan være du må koke det så lenge som 40 minutter.
Når røren har fått en gylden farge, kan du forsøke dråpe testen for å se om det har kokt lenge nok.
Dråpe testen er når du tar litt av røren på en teskje å dypper den i kaldt vann. Hvis da karamellen kan formes med fingrene er karamellen ferdig. Hvis den renner av skjeen, må den koke lenger.

Når karamellen er ferdig kokt, heller du den over i en form.
La formen stå på benk til den er avkjølt.
Anbefaler å sette den i kjøleskapet så snart den er kald.. Må lage denne en gang til, så da lager jeg dobbel porsjon så blir de litt høyere. 




Den beste replikken kommer fra min mann da han hadde vært på kjøkkenet akkurat nå... den var ordentlig GOD... han sier alltid "smakte greit".."greit nok"... altså ikke mange store komplimenter fra han vedr søte ting.
Men denne likte han :)



Jeg fant denne på en annen blogg som du finner HER, rett skal være rett vedr eieforhold til oppskrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar