Noen av dere som vet hvem Nettbakeren er ? Han er en entusiastisk baker fra Bergen. Han har kommet med mange oppskrifter og jeg har prøvd endel av dem. Her finner du hans hjemmeside og Facebook side .)
Jeg har prøvd hans nydelige brownies og hans bolledeig.
Jeg bruker kun hans oppskrift på sukkerbrød nå. Det smaker noe av det og det er viktig synes jeg. Jeg har prøvd mange oppskrifter fordi jeg har egentlig aldri likt å bake sukkerbrød. Men man kommer jo i situasjoner hvor noen i familien eller venner ber deg bake en marsipankake. Til og min mor bruker nå kun denne oppskriften etter at hun fikk smake :)
Prøv, jeg tror ikke du blir skuffet :)
Denne oppskriften er ganske stor, enten kan du bake en 28 form, høyt og flott sukkerbrød. Eller 2 mindre (22-23 cm) ( synes det er for lite til 2 stk 24 former, men det er MIN personlige mening .)
Denne oppskriften kan du jo bare dele... du finner målene i parantes :)
Ingredienser
10 stk egg (5 egg) Husk tempererte egg !!
400 gram sukker (200 gr sukker)
2 ss vann (1 ss vann)
300 gram hvetemel (150 gr mel)
100 gram potetmel (50 gr potetmel)
400 gram sukker (200 gr sukker)
2 ss vann (1 ss vann)
300 gram hvetemel (150 gr mel)
100 gram potetmel (50 gr potetmel)
Et tips jeg har brukt mye er at mange av råvarene er best når de er romtempererte. Spesielt egg. Tempererte egg, pisker seg dobbelt så mye opp som kalde egg. Om du har glemt å ta de ut fra kjøleskapet, legg dem i en skål med varmt vann i ca 10 minutter :)
Bildet er lånt fra Googels bilder. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar