Den er ikke ferdig ennå, men jeg vil tilføye bilder etterhvert som det nærmer seg.
This is what you do :)
Tomme flasker
vaniljestenger (mine er fra tørrleifs (32 for 1), Coop har også men der er det 2 stk for 27 kr
Vodka/rom 50 cl pr vaniljestang
Da tar du vaniljestangen og deler i 2 , bruk en skarp kniv, men skjær deg for all del ikke .)
Du KAN skrape av frøene og ha i flasken, eller du kan la vær. Jeg har prøvd begge delene.
Her har jeg latt være å skrape.
Så del den i 2 igjen om du har små flasker.
Her er de på flaskene...
Og her er det fylt på vodka :)

Disse har nå stått en uke, og er allerede brun.
Jeg fikk en flaske rom som jeg bare hadde vaniljestanga rett på , den har nå stått i 3 uker og er allerede mye brunere.
Litt dårlig bilde, det var ikke så lett å ta slik at dere ser vaniljen i bunn.
Men nå skal disse stå totalt i 8 uker, de skal stå kaldt og mørkt. Mine står i gangen nede , jeg går forbi der hver dag og glemmer ikke å riste på flaskene 2-3 ganger i uka :)
Når du har begynt å bruke av ekstrakten kan du bare etterfylle jevnlig i flaskene. Husk å gjemme på de stengene du bruker til baking og ha de på flaskene :)
Jeg gleder meg ihvertfall til å begynne å bruke dette i bakverket :)
Lykke til :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar