1. august 2011

Baby shower.........ny trend i Norge ?? ....Here to stay ?Ja det er mange tradisjoner vi "hermer" etter fra USA.. og som en ihuga USA "fæn" så elsker jeg jo dette også :)
Det finnes mange måter å feire den på,  bare fantasien som stopper :)
Baby shower arrangeres alltid før fødselen og normalt ca. en til to måneder før antatt termin.
Opprinnelig var festen ment for det første barnet, men nå er det like naturlig å arrangere det for barn nummer to eller tre.Baby shower kan minne om norske utdrikkningslag, man overrasker gjerne babymoren, da er det full feiring av mamman og den nye verdensborgeren. Men selvfølgelig uten alkohol.
Alle har med gave til barnet.( ref USA) men her i norge kan man jo også gi bort endel av de klærne man føler noen ander babyer kan bruke? De blir jo ikke akkurat slitte så fort som babyene vokser :) Men mange synes kanskje det er vanskelig også.
Hva med en bleie "kake" ???

Hva med en kurv med all slags ting til babyen ? Man kan gå sammen og kjøpe det man har råd til, sammen med flere venninner. Da våre venner skulle ha baby, startet jeg å kjøpe inn allerede da vi fikk vite at babyen var på vei.... jeg kjøpte alt fra bleier, undertøy, klær på salg, smukker, sengetøy...bleier, mat glass, alt jeg fant på min vei som ikke kostet så mye, men som blir satt så pris på av foreldrene.  Og det trenger ikke være dyrt det du kjøper om du bruker lang tid på det. Jeg pakket alt ned i en kurv og hadde cellofan rundt og blå sløyfe, ble veldig populært :) man kan også lage mindre versjoner.
Man kan finne på diverse leker som skal gjette babyens kjønn.. kansksje ha navne gjette konkuranse`?
Spørs jo om mamman har holdt dette for seg selv og da :)
Litt servering er jo koselig og da er jo cupcakes i babyens farve koselig, gjerne med fyll i babyens farve eller bare pyntet i samme farve. Skal det være en hemmelighet for gjestene så kan man sprøyte rosa eller blå smørkrem inni, oppå kan man ha hvit krem.
I usa går de til legen, legen skriver hva kjønnet er i et brev, som han limer sammen. Når de velger kaken gir de brevet (beviset på kjønn) til bakern som skal lage kaken, og den lager kaken i den farven som tilsier kjønnet.
Ellerr man kan bake en kake selv og farve selve kaken i rosa eller blått ??? Bruk da en White cake.
Man kan også ha leker i selskapet, ta med babybilde av deg selv og alle skal gjette hvem som er hvem ?

Mange servere jo kaker og da, denne laget jeg nå i helgen hvor endel venninnder skulle overraske sin venninne med Baby shower.
Dette er sjokoladekake, men en sjokolade mousse. Det var 30 varmegrader på kjøkkenet mitt så kaken buler dessverre litt. Krem i denne varmen vi har nå er fyfy å jobbe med .( 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar