27. mars 2011

Uttesting av oppskrifter...

Jeg har nok ikke oppdatert siden min her så mye som jeg ville, men det har vært stille på kakefronten.
Så i den grad jeg har orket så har jeg testet ut endel oppskrifter jeg har sett på nettet.

Dette er Ingelings vaniljekrem, kjempegod å ha i sjokoladekake. Lett å lage også :) Jeg kan legge ut oppskrft her om det er av interesse :)
 Dette er noe som heter Melting Moments... disse fikk jeg servert da jeg var i Las Vegas ved juletider, de smelter i munnen .) Måtte bare prøve den oppskrften. Veldig lett å lage, kan ligne på disse "potetmelstoppene" vi lager her i norge, men med en strammere smak.
 Dette er en ostefromasjekake med brownies bunn. Vi har et besøksbarn noen helger og mamman ville lære hvordan denne ble laget. Så jeg prøvde så godt jeg kunne å foklare hvordan den blir laget. Hun valgte selv en kiwi gele fra Latvia og pynt med Kiwi. Som egentlig er en dårlig ide`... isåfall må du la den stå i formen til den serveres. For saften fra kiwièn gjorde at fromasjen smeltet litt. Man lære så lenge man lever :) Men regner med den smakte godt :) 

Har noen få kaker fremover så håper dere titter innom av og til :)

21. mars 2011

en 60 åring....

Samboeren min kom hjem fredag og lurte på om jeg hadde baking i helga.... nei sa jeg.. jo sier han.. ok sier jeg... ja en på jobben fyller 60 år så vi vil gjerne ha kake på mandag.. så der var søndagen borte gitt... :) Vi hadde besøk på lørdagen så jeg fikk ikke forberedt noe den dagen. Annet enn kosebaking sammens med en 11 åring.
Jeg vet ikke hva det er men jeg er SÅ nervøs for å lage bløtkake... jeg liker bare ikke kremkake... lure på om det er derfor? Jeg plages med å få den bløt nok... livredd for at den skal bli så bløt at det bare er suppe... så fredagen var jeg hos DENNE  flinke og snille kakebakern i Drammen :) Hun viste meg hvordan hun gjorde det.. så søndagen var det bare å sette igang... Nettbakerns sukkermasse smaker digg, får masse skryt for den.
Masse bringebær syltetøy og vaniljekrem. Dik er Vanilla Icing, og trekt i marsipan fra Landlord.
Tema for kaka skulle være en tresnekke og at han kjøre lastebil for Maxbo. Vel, den tresnakka ser jo ut som en sko... lastebilen var grei.. sleit med å finne en løsning på denne, men han som fikk kaka, "hadde ALDRI fått SÅ flott kake før".... og DET er jo koselig å høre .) Da fikk jeg det til ihvertfall  :)

Resultatet :

17. mars 2011

Happy St. Patricks Day

Husker da jeg bodde i USA at da 17 mars kom , ble alt grønt.... de kledde seg i grønt, maten barna fikk på skolen var grønn, og alle kakene var grønne. Her i Norge feirer vi jo ikke denne Irske dagen, men jeg har hørt masse snakk om dette i år... så norge kommer etter med feiringen her og .) Litt morsomt, men samtidig så synes jeg det er rart....
MEN, jeg har da laget en Irsk St.Patricks day inspirert kake... hvordan kaken ser inni så dere jo ut i forrige innlegg. Skal ta bilde inni når vi åpner den på jobben idag :)
Jeg fant en Hibisckus kake på nettet,  så denne er inspirert av den. Det er jo frikløveren som er mere brukt ved St. Padticks Day, men jeg tok en mellomvei :) Litt slurv med denne kaken, det må jeg bare innrømme. Men håper den er like god uansett :)HAPPY ST. PATRICK DAY :)

16. mars 2011

Grønn kake... forberedelser...

Fikk ikke tatt særlig bra bilde av kaka ferdig, så jeg må ta det imorgen... men jeg tok litt bilder underveis...
Her er den grønnfarva jeg fikk på kaka.. skulle nok hatt i mere farve, men jeg var nok litt redd for at det skulle bli FOR mye... farver har en tedens å forandre seg etter en stund... men dette var første gangen jeg har gjort dette da :)

 Her har jeg fylt de med eggedosiskrem og vaniljekrem. Husk at vaniljekrem smelter marsipan ( ikke erfart det med sukkerpasta da, men nå får vi prøve )
Etterpå hadde jeg en smørkrem over før jeg trekte den med sukkerpasta. 
 Tror jeg prøver å ta et bedre bilde imorgen så får dere se hvordan den ser ut når jeg har skjært i den.

Blir spennende å høre hva damene på jobben sier, de er ærlig fra stortåa av... :) De legger ikke noe imellom når jeg spør .) Og det er jo det jeg lærer å bli en bedre baker av .)

13. mars 2011

Lage fotball i RC...

Starter med å forme RC som en ball, må la stå slik at den er "tørka". Holder å la den stå til dagen etter. Må stå ute, ikke kaldt.
Så tok jeg bare å trekte den med Sukkerpasta, (hadde litt vann på slik at SP ville sette seg fast) dette bare for å få den "glattere" og få dekt rundt og lagt litt ekstra der det trengs...
Så kjevler jeg ny SP , denne gang litt tykkere tykkelse...( har også litt vann på her for å få SP til å lime den fast) Her bruker du håndflata (slik du ville holdt den om du skulle drikke vann fra hånda di) , starter på toppen og glatter deg nedover... løft SP slik at du ikke får krøll.
Helt til du kommer i bunn...
Her ser dere jeg har ikke fått helt rundt, men det gjør jo ikke noe siden den skal stå på kaka. Som du ser så er det 2 bretter der, den klipper jeg bort. Så er det bare å jobbe med SP\en til det er glatt.  
Så er det bare å lage mønster til fotballen, jeg bruker bare en plastkniv til dette, eller du kan bruke en Cutting wheel tool. Slik som Denne f eks.

Mønster til fotball finner du HER

Litt jobb med det mønsteret, men blir bra tilslutt .)

Slik ble den på kaka da :)

11. mars 2011

VIF vs Liverpool

Fikk en utfordring å lage en jentekake men med fotballtema... kikka på masse bilder, men var ikke mange rundt om som hadde 2 lag som tema... for det var viktig, VIF og Liverpool.
Så jeg henta inspirasjon inn fra flere kaker og her er resultatet.
Det er Annas sjokoladekake med hjemmelaget vaniljekrem. Trekt i sukkerpasta. Fotballen er laget av Rice Crispys som dere kanskje så i forrige bloggerinnlegg. Logoene er av spiselig bilde.
Jeg tok bilder underveis om det er av interesse å se hvordan jeg laget fotballen slik. Gi meg gjerne en kommentar her på bloggen om det er av interesse.

Ha en super helg!

9. mars 2011

Rice Crispy... I love it... I just have to say..

Ok, jeg må innrømme jeg er sukker gal.. og jeg elsker marshmellows... da jeg var i USA fikk jeg dilla på Rice Crispy.. det er laget av frokostblandingen med samme navn og det er Kelloggs som produsere denne. Du får frokostplandingen på Meny , Ultra og Ica. Noen Kiwi kan nok hende har det også.
Dette er et snack, men man kan også bruke det til å forme til,skal vise dere det i en annen tråd.  Det er dette Cake Boss bruker når han "fyller" ut kakene sine. Når han bygger figurer osv.
Jeg vet at endel kakebakere bruker en annen frokostblanding, jeg får meg bare ikke til å prøve å lage den med noe annet engang. Dette er det som er den EKTE Rice Crispys :) 
Så du trenger dette :
 Oppskriften er :
 • 150 gr. Rice Krispies® cereal
 • 42 gr. usaltet smør ( eventuelt kutt ut saltet om du bruker vanslig smør)
 • 1/8 ts salt
 • 285 gr Marshmallows, helst små da det tar litt tid før store smelter.
 • 1/2 ts vanilla extract (jeg brukte pulver denne gangen)

Så starter vi med å smelte smøret i en kasserolle på svak varme :
Ha i MM, her har jeg kuttet de i 2 da det tar lengre tid å smelte de når de er så store..
En ting å huske er , MM MÅ være FERSK, mine sto ute litt og ble tørr, derfor fikk jeg problemer.
De blir vanskeligere å smelte...
Her ser dere de har startet å "heve" seg litt...

Men jeg jukset litt og tok det over til microen, som også er en mulighet :
Tålmodighet er en dyd sier de ... Av og til ikke hos meg .)
Her er MM smeltet : 
Da er det på tide å ha i RCèn... bland godt, dette er litt klin da...
Rør raskt men også forsiktig, ellers knuser du frokostblandingen.
 Når dette er godt blandet , smører du en form med et tynt lag med smør, eller legger det på et bakepapir.
Skal ikke settes kaldt, så la stå ute til den er stivna og så kan du skjære i firkanter eller bruke pepperkakeformer for å lage figurer.
Jeg skulle bruke denne massen til å lage en fotball, så min ble seende slik ut :
Men dette er slik de ser ut fra hvor jeg har hentet oppskriften  HERFRA

Jummy...Elisabeth og barn elsker denne .)

7. mars 2011

A little sugar ?

Sukkerpasta er et fantastisk produkt... jeg bruker det mye på kakene mine. Det er også billigere å lage. Vi har ca 3 forskjellige produkter å trekke kaker med; sukkerpasta, marsipan og MMF (marshmellows fondant). Marsipan kan man kjøpe i butikken, farve etter egne lyster. Kan også farve den hvit med farver eller et kjemisk stoff titandioksid som man får tak i på f. eks Panduro. Personlig har jeg ikke prøvd dette. Man må også tenke på hvem marsipan som har minst mandelspor i seg, eller vil det synes selv om du farver det hvitt.
MMF; barnekaker bruker jeg ofte MMF, klissete å lage og vanskelig å farve i sterke farver. Sort og Rød har en tendens å bli helt umulig å jobbe med. Da er det faktisk bedre å farve med marsipan.
Så Sp blir egentlig min favoritt, jeg brukte laaaaang tid på å få det til, fulgte oppskriften nøyaktig, men den ble tørr og kjempe vanskelig å jobbe med.
Så jeg har funnet ut at jeg lager den med mindre melis i og mere sirup. Så når jeg skal trekke kaka, har jeg mere melis i slik at den blir elastisk.
Her ser dere den helt nylaget:
Deler den i 3 og har den i plastfolie:
Så slik ble sluttresultatet :
Jeg er ikke så nøye på hvor mye jeg har i når jeg fordeler SPèn. Det går unna allikevel. Da jeg brukte en av de største til å trekke kaka så hadde jeg vel halvparten igjen. Husk å ikke ha for LITE sukkerpasta når du skal trekke kaka.
Oppskrifta på Sukkerpastaèn kommer opprinnelig fra Anna som driver Kakefesten. Men jeg har gjort litt om som jeg nevnte.

Annas sukkerpasta :
 • 4 ss vann
 • 4 plater gelatin
 • 1,25 dl glukose (alt. lys eller hvit sirup)
 • 30g flott matfett
 • 930 g melis
 • Event.  vaniljepulver eller flytende smaksessens.
17/3-12 + 14/1-13

Jeg vil her legge inn min oppskrift :
Dette er til dobbel oppskrift vel og merke :
 • 8 ss kaldt vann
 • 10 plater gelatin
 • 3 dl hvit sirup /glykose
 • 70-80 gr matfett
 • 2000 gr melis
Nå har jeg laget sukkerpasta i noen år, og NÅ endelig fikk jeg et tips hos May Britt. 
Tipset er eltingen, når du har i det våte må du la maskinen gå i 3-5 minutter, så tar du den ut og elter på bordet før du pakker den inn i plastfolie, så i plastfolie. Det er også viktig at man ikke lar den ligge ute uten at den er dekt med noe. Da forsvinner fuktigheten fra sukkerpastaen. 
Oppskrifta har jeg her skrevet det JEG liker, enhver tror jeg må prøve seg frem selv hva som funker. 

"Del gelatinplatene i mindre biter og legg de i vannet. La de trekke i vannet i 5-10 min til de er myke.
Smelt det hele over vannbad.
Når gelatinen er helt oppløst blandes glukosen i.
Deretter matfettet og eventuell flytende smaksessens.
Rør til fettet er smeltet og det er en klar væske.
Ha i melisen i bollen til en kjøkkenassistent og hell deretter i væsken.
Ha i litt vaniljepulver hvis ønskelig.
Miks alt på middels hastighet til det er godt blandet.
Del straks i mindre porsjoner og pakk inn godt i plastfolie og plastpose utenfor det. Som du ser er konsistensen veldig bløt og nesten flytende med en gang når man pakker det inn. Det trenger å sette seg litt før den brukes.
 " kopi slutt fra www.kakefesten.com ( hvorfor skrive om det som er skrevet bra fra før !! :) )


Lykke til :)

6. mars 2011

Fastelaven er over...

Idag skulle jeg på Plantasjen for å kjøpe Fastelavensris... litt treg ja, men syk for tiden og er nok ikke kjapp i tenkegangen :O) Men tror dere de hadde??? nei... ikke hadde de fjær heller slik at man kunne lage sin egen...
Så jeg stjeler dette flotte bildet fra DENNE  bloggen.

Her er mine boller idag... arne min samboer er en mann av få ord når det gjelder min mat/kake laging.... han sier "jo grei den" .... eller ... "bra" altså SJELDEN kjempebra, megago... osv... men idag laget jeg boller fra DENNE  oppskriften fra www.passion4baking.com. Da han smakte den første sier han... "denne var jævl.... go !! Beste bollene ever !! "SÅ den er absolutt verd å prøve :)
Her er de rykende ferske :
Og her pyntet til Fastelaven :
kremen ble litt bløt men smakte godt da .)
Disse bollene er ikke særlig søte, jeg hadde litt ekstra sukker i, men allikvel så er de ikke overkvalmende. Spesielt om man skal ha krem til, da er det greit at den ikke er så søt .)